Η Fisher-Price® αγκαλιάζει την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα στηρίζοντας την ΑΜΚΕ Φαιναρέτη

Η Fisher-Price, αναγνωρίζοντας τη σημασία και τον ουσιαστικό ρόλο της ΑΜΚΕ Φαιναρέτη για τις νέες οικογένειες και τα βρέφη τους, υποστηρίζει δύο από τις κοινωφελείς δράσεις της που στοχεύουν στην προαγωγή της σωματικής και ψυχικής υγείας και της φροντίδας των εγκύων, νέων γονέων και βρεφών.

Συγκεκριμένα, αναλαμβάνει να στηρίξει το Πρόγραμμα «Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου και της Νέας Μητέρας » καθώς και το Mobile application “Best Start”. Παράλληλα θα προσφέρει παιχνίδια για τους ωφελούμενους του οργανισμού.

Κάθε ένα από αυτά τα παιχνίδια έχει αναπτυχθεί από μια ομάδα ειδικών στο Κέντρο Ερευνών της Fisher-Price®, το οποίο από το 1961 επικεντρώνεται στη σημασία του παιχνιδιού για την ανάπτυξη των παιδιών και παραμένει ακόμα ο πιο καινοτόμος οργανισμός μελέτης παιχνιδιού στον κόσμο.

Η FisherPrice υποστηρίζει την Αστική, Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) Φαιναρέτη που εστιάζει στην προαγωγή της υγείας των εγκύων, των νέων γονιών και της ορθής φροντίδας των βρεφών τους

Η κα Δανάη Αγαδάκου, Associate Marketing Manager της Fisher-Price Ελλάδας, αναφέρει «Εδώ και περισσότερα από 60 χρόνια η Fisher-Price, με αγάπη και προσοχή, δημιουργεί παιχνίδια βοηθώντας τα παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο της μάθησης και της εξερεύνησης.

Γνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο και τη σημασία που παίζει το παιχνίδι στα πρώτα χρόνια ζωής των παιδιών. Το Κέντρο Ερευνών μας έχει μοναδική τεχνογνωσία, ώστε να δημιουργεί παιχνίδια που βοηθούν στη νοητική και συναισθηματική ανάπτυξη των μικρών παιδιών.

Είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία με τη Φαιναρέτη, διότι ασπάζεται τη σπουδαιότητα και αποτελεί όραμά της η στήριξη των γονέων και βρεφών, συμβάλλοντας ενεργά στο ταξίδι της γονεϊκότητας. Αυτή η πρωτοβουλία θα δώσει τη δυνατότητα στους νέους γονείς να βοηθήσουν τα παιδιά τους για ένα καλύτερο ξεκίνημα στη ζωή τους.».

Ο κος Βασίλης Δάγλας, Συνιδρυτής και Διευθυντής της ΑΜΚΕ Φαιναρέτη αναφέρει «Η συνεργασία με τη Fisher-Price μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς βασίζεται στην κοινή μας αντίληψη για την ανάγκη υποστήριξης των νέων οικογενειών στο ξεκίνημά τους και τη δημιουργία υγιών και ασφαλών δεσμών μεταξύ γονέων και παιδιών. Μέσα από τη σημαντική συνεισφορά της Fisher-Price στη συνέχιση διαχρονικών δράσεων του οργανισμού μας, όπως η Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου και Νέας Μητέρας -2109319054, αλλά και νέων δράσεων, όπως η ανάπτυξη του Mobile application “Best Start”, φιλοδοξούμε να σταθούμε δίπλα σε ακόμα περισσότερες έγκυες, νέες μητέρες, νέους πατέρες και τα βρέφη τους σε όλη την Ελλάδα».

Ανακαλύψτε όλα τα προϊόντα που αναπτύχθηκαν στο Κέντρο Ερευνών της Fisher-Price εδώ

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το έργο και το όραμα της ΑΜΚΕ Φαιναρέτη εδώ

Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της Ψυχικής Υγείας της Εγκύου και της Νέας Μητέρας – 210 9319054

Η Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης λειτουργεί καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:00πμ – 9.00μμ παρέχοντας υπηρεσίες που αφορούν στα εξής:
– Ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική στην έγκυο, λεχωίδα, νέα μητέρα, πατέρα, καθώς και το ευρύτερο οικογενειακό και κοινωνικό περιβάλλον του ζευγαριού.

– Ενημέρωση και πληροφόρηση σχετικά με την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τη λοχεία (διατροφή εγκύου/ νεογνού/ βρέφους, προσαρμογή και φροντίδα νεογνού, θηλασμός).
– Ενημέρωση επαγγελματιών υγείας σε θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία κατά την περιγεννητική περίοδο.

Το Mobile app “Best Start” θα προσφέρει:

– Τεκμηριωμένη και ασφαλή γνώση και πληροφόρηση για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό, τη λοχεία, τον μητρικό θηλασμό, τη διατροφή και την άσκηση στην εγκυμοσύνη και μεταγεννητικά, την ψυχική υγεία, τη βρεφική φροντίδα και ανάπτυξη κ.ά.
– Σύνδεση με την Τηλεφωνική Γραμμή Υποστήριξης της Φαιναρέτης, για άμεση επικοινωνία των γονιών με μαία ή ψυχολόγο.

– Φροντίδα, εκπαίδευση και υποστήριξη πριν και μετά τον τοκετό μέσω εξειδικευμένων λειτουργικοτήτων που θα αφορούν σε θέματα μαιευτικής συμβουλευτικής και ψυχικής υγείας.

Διαβάστε επίσης:

Η 23χρονη Φωτεινή εντοπίστηκε νεκρή ενώ κυοφορούσε το 4ο παιδί της: Ο μπαμπάς της καταγγέλει κακοποίηση και αναζητά τους δράστες

Η ιστορία του Γιώργου από το Παιδικό Χωριό SOS: Αρίστευσε στις Πανελλήνιες με πείσμα και πολύ διάβασμα κόντρα στις δυσκολίες

Λάρισα: Τι έγινε τελικά με το ζευγάρι που του έδωσαν λάθος μωρό στο μαιευτήριο – Τα αποτελέσματα του DNA και οι…μηνύσεις