Η ιστορία του Γιώργου από το Παιδικό Χωριό SOS: Αρίστευσε στις Πανελλήνιες με πείσμα και πολύ διάβασμα κόντρα στις δυσκολίες

Ο 18χρονος Γιώργος στις Πανελλήνιες 2022 πέτυχε έναν δύσκολο και σημαντικό στόχο για τον οποίο εργαζόταν εντατικά τα τελευταία δύο χρόνια: την εισαγωγή του στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου!

Από το Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου στα έδρανα του Πανεπιστημίου

Ο Γιώργος πήγε στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου, στη Θεσσαλονίκη, στη μικρή ηλικία των δύο ετών, μαζί με τα δύο μεγαλύτερα αδέρφια του, τον Μάρκο και τον Θάνο, και μεγάλωσε έχοντας δίπλα του τη Μητέρα SOS, κυρία Αναστασία.

Η ασφάλεια ενός ζεστού σπιτιού του έδωσε την ευκαιρία να αναπτύξει τα ενδιαφέροντά του, να πάρει μέρος σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες και να κερδίσει, στην ηλικία των 15 ετών, υποτροφία σε κολλέγιο της Αρμενίας.

Η θέληση να πετύχει του “‘εδωσε” φτερά

Ξεκίνησε με μεγάλο ενθουσιασμό, όσο περνούσε ο χρόνος όμως, δυσκολευόταν μακριά από το σπίτι του και επέστρεψε στην Ελλάδα, στη Στέγη Νέων Θεσσαλονίκης. Μία δυσκολία που, όπως και ο ίδιος πολύ συχνά λέει, «αποτέλεσε σημαντικό εργαλείο» για την τωρινή του επιτυχία.

Και απ’ ότι φαίνεται είχε απόλυτο δίκιο, μιας και ξεκίνησε αμέσως την προετοιμασία του για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, πήρε το Proficiency στα Αγγλικά και ταυτόχρονα θέλησε να εργαστεί, ενώ παρακολουθούσε με αξιοθαύμαστη αφοσίωση τα μαθήματά του σε σχολείο και φροντιστήριο.

Αυτές τις μέρες έχει ξεκινήσει την προετοιμασία της μετακόμισής του στο νησί της Λέσβου, μαζί με τη βοήθεια και την υποστήριξη του παιδαγωγού του και των ανθρώπων της Στέγης Νέων. Είναι χαρούμενος και ανυπόμονος για αυτή τη μεγάλη αλλαγή στη ζωή του και εμείς συγκινημένοι, περήφανοι και πάντα στο πλάι του. Καλή αρχή Γιώργο!

Διαβάστε επίσης:

Εικόνες ντροπής στο 9ο Δημοτικό Αιγάλεω: Έξωση στους μαθητές και λουκέτα στο σχολείο του Ζαμπέτα

Λάρισα: Τι έγινε τελικά με το ζευγάρι που του έδωσαν λάθος μωρό στο μαιευτήριο – Τα αποτελέσματα του DNA και οι…μηνύσεις

Σαρωτικοί έλεγχοι στα σχολικά κυλικεία: 86 συστάσεις, οι μισές για πώληση μη επιτρεπόμενων ειδών

Η 23χρονη Φωτεινή εντοπίστηκε νεκρή ενώ κυοφορούσε το 4ο παιδί της: Ο μπαμπάς της καταγγέλει κακοποίηση και αναζητά τους δράστες