Εικόνες ντροπής στο 9ο Δημοτικό Αιγάλεω: Έξωση στους μαθητές και λουκέτα στο σχολείο του Ζαμπέτα

Εικόνες ντροπής στο 9ο Δημοτικό Αιγάλεω: Έκαναν έξωση στους μαθητές και έβαλαν λουκέτο στο σχολείο!

Είναι μήνες τώρα που έχει ξεκινήσει το κακό, ωστόσο τη φετινή σχολική χρονιά η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο στο 9ο Δημοτικό Αιγάλεω, γνωστό και ως Σχολείο Ζαμπέτα. Στις Στις 9 Σεπτεμβρίου, μια ανάσα πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οι γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές του 9ου δημοτικού σχολείου Αιγάλεω ήρθαν αντιμέτωποι με τη διαδικασία της έξωσης της σχολικής μονάδας από το κτίριο που στεγάζεται εδώ και 30 χρόνια, με βάση δικαστική απόφαση, έπειτα από μακροχρόνιες δικαστικές πράξεις μεταξύ του Δήμου και των ιδιοκτητών, κληρονόμοι του γνωστού μουσικοσυνθέτη.

Στις 12 Σεπτεμβρίου, οπότε άνοιξαν τα σχολεία, οι μαθητές αναγκάστηκαν να κάνουν αγιασμό στο πεζοδρόμιο έξω από το σχολείο, ενώ την περασμένη Παρασκευή οι ιδιοκτήτες έστειλαν εξώδικη διαμαρτυρία, ζητώντας να εκκενωθεί το σχολείο, προκειμένου να προσχωρήσουν στην εκμετάλλευση του κτιρίου. Έτσι, 100 περίπου παιδιά βρέθηκαν να ψάχνουν σχολική στεγή, με τους γονείς τους να βρίσκονται σε κατάσταση πανικού.

Μάλιστα, η δημοτική αρχή ετοίμασε, ως μια πρώτη λύση, για συστέγαση το επίσης μικρό 14ο δημοτικό σχολείο Αιγάλεω.

Γονείς έσπασαν τα λουκέτα του σχολείου για να κάνουν μάθημα τα παιδιά τους

Το θρίλερ συνεχίστηκε χθες, Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου, όταν το πρωί οι ιδιοκτήτες μπήκαν απροειδοποίητα στο σχολείο και άλλαξαν τα λουκέτα σε όλες τις εισόδους. Σύμφωνα με το Documentonews.gr, όταν ήρθαν οι μαθητές, βρέθηκαν έξω από τις αίθουσές τους. Επειδή γονείς και εκπαιδευτικοί μπήκαν και έσπασαν τα λουκέτα, το απόγευμα εμφανίστηκαν υπάλληλοι εταιρείας σεκιούριτι που ανέλαβαν τη φύλαξη των… λουκέτων και του χώρου από τους μαθητές, τους δασκάλους και τους γονείς!

Απαλλοτρίωση του σχολείου

Αργά χθες το βράδυ σε μια θυελλώδη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η δημοτική αρχή έκανε τελικά στροφή 180° και αντί της συστέγασης που προετοίμαζε μεθοδικά, πρότεινε να κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την απαλλοτρίωση –τις είχε αποφύγει εδώ και πέντε μήνες όταν κέρδιζαν τις αποφάσεις οι ιδιοκτήτες στις δικαστικές αίθουσες– και να μείνουν οι μαθητές στο σχολείο τους.

Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρει το Documentonews, αποτέλεσε έκπληξη και η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι ότι κάποιος από τα «ψηλά» πατώματα της κυβερνητικής ιεραρχίας τράβηξε το αυτί του δημάρχου Γιάννη Γκίκα ενώ ξαφνικά ενεργοποιήθηκε και η περιφέρεια Αττικής, που απέκτησε ρόλο και βρέθηκε λύση στο αδιέξοδο. Δεν είναι λίγοι όσοι επιρρίπτουν ευθύνες στη δημοτική αρχή –όχι μόνο για το συγκεκριμένο αλλά και για τα υπόλοιπα χρονίζοντα προβλήματα σχολικής στέγης στο Αιγάλεω– κατηγορώντας τη για ολιγωρία, δεδομένου ότι είχε ακόμη και κυβερνητική βοήθεια για επίλυση του προβλήματος στέγασης μετά τη σύσκεψη υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη.

Ο δήμαρχος στην εισήγησή του πρότεινε ο δήμος να προχωρήσει σε αναγκαστική απαλλοτρίωση του χώρου που στεγάζεται το 9ο δημοτικό σχολείο και να μην προχωρήσει η μετεγκατάστασή του στο 14ο δημοτικό. Η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη! Εν συντομία, η κατάληξη ήταν την Παρασκευή οι μαθητές να μπουν κανονικά στο σχολείο, διότι χρειάζονται τρεις ημέρες για την κατάθεση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης. Μέχρι τότε τα παιδιά δεν θα πηγαίνουν στο σχολείο.

Διαβάστε ακόμα:

«Για εμάς ο πατέρας μας ήταν ο Δίας»: Συγκινούν τα λόγια της κόρης του Κώστα Καζάκου στο τελευταίο “αντίο”

Μόλις ανακοινώθηκε: Ποια μέρα δεν θα γίνουν μαθήματα και οι μαθητές θα αθληθούν

Τραγικά παιχνίδια της μοίρας στην Ημαθία: Ο 21χρονος Δημοσθένης σκοτώθηκε σε τροχαίο, όπως και ο θετός αδερφός του 14 χρόνια πριν