Οι δάσκαλοι ανησυχούν για διασπορά στα σχολεία και απαιτούν δωρεάν self test

Τέλος σε self test και πιστοποιητικά στα σχολεία - Πότε θα βγάλουν τις μάσκες οι μαθητές

Η φετινή σχολική χρονιά ξεκίνησε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να επιστρέφουν στις σχολικές αίθουσες χωρίς υποχρεωτική χρήση μάσκας. Επίσης, δεν θα είναι υποχρεωτικό το self test, όμως για τους ανεμβολίαστους και μη νοσήσαντες καθηγητές και προσωπικό το ΦΕΚ ορίζει ένα rapid test ή PCR test την εβδομάδα.

Η επιστροφή στα θρανία  με ένα χαλαρό υγειονομικό πρωτόκολλο σε σχέση με τα όσα ίσχυαν τα τελευταία 2 χρόνια ελέω πανδημίας προκαλεί σκεπτικισμό τόσο σε γονείς όσο και εκπαιδευτικούς που ανησυχούν μήπως αυτή η χαλαρότητα οδηγήσει σε νέο κύμα πανδημίας από φθινόπωρο.

Mε ανακοίνωση που εξέδωσε  ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής- Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη» κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για τα μέτρα στα σχολεία και όπως τονίζουν απαιτούν δωρεάν επαναλαμβανόμενα self test με ευθύνη του ΕΟΔΥ τόσο για μαθητές όσο και για εκπαιδευτικούς.

Oι δάσκαλοι ξεσπούν: ΠΑΡΤΕ ΤΩΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών είναι η ακόλουθη:

Πριν λίγες ημέρες, με κοινή δήλωση των Υπουργών Υγείας και Παιδείας ανακοινώθηκαν τα περιβόητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία, δηλαδή το απόλυτο τίποτα!

Προειδοποιούμε για ακόμα μία φορά ότι η κυβέρνηση αφήνει εκτεθειμένους εκπαιδευτικούς και μαθητές, όπως και τις οικογένειές τους.

Ιδιαίτερα για τους εκπαιδευτικούς και μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι για μία ακόμα φορά δεν υπάρχει καμία ειδική μέριμνα βάζοντας την ίδια τους τη ζωή σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κάλυψη των κενών που θα δημιουργηθούν στα σχολεία από εκπαιδευτικούς που θα νοσήσουν. Μετά την πενθήμερη καραντίνα για όσους νοσήσουν, προβλέπεται επιστροφή στο σχολείο ακόμα και αν κάποιος/α είναι θετικός/η(!).

Τεράστιο ζήτημα υπάρχει με την άδεια των αναπληρωτών. Όσοι μετά την πέμπτη ημέρα συνεχίζουν να έχουν συμπτώματα, θα χρεώνονται την άδεια.

Κανένα επιπλέον μέτρο δεν έχει παρθεί για την καθαριότητα στα σχολεία, παρά τις αυξημένες ανάγκες (5.000 επιπλέον τμήματα ολοήμερου). Δεν υπάρχει πρόβλεψη για δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων Μέσων Ατομικής Προστασίας.

Καταργείται η υποχρέωση για self-test στους μαθητές, ώστε, είτε να μη γίνεται καθόλου, είτε να γίνεται με ευθύνη και έξοδα των γονιών, όταν εμφανιστούν συμπτώματα. Για μια ακόμα φορά, οι γονείς θα βάλουν το χέρι στην τσέπη σε περίπτωση υποψίας κρούσματος.

Και ενώ όλα τα μέτρα για την πανδημία έχουν πάει περίπατο…οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί οφείλουν να κάνουν με δικά τους έξοδα ένα rapid – test την εβδομάδα. Στην αρχή του Σεπτέμβρη, το ίδιο ζητήθηκε και από τους αναπληρωτές συναδέλφους της Α΄ φάσης (που δε διαθέτουν πιστοποιητικό
εμβολιασμού ή νόσησης)! Πρόκειται για ένα μέτρο χωρίς καμία επιδημιολογική λογική, που έχει καθαρά τιμωρητικό χαρακτήρα.

Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την παρακολούθηση της πανδημίας στο επίπεδο της σχολικής μονάδας, επικαλείται ξανά την περιβόητη ατομική ευθύνη.

– Απαιτούμε δωρεάν, επαναλαμβανόμενα test, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Επίσης, δυνατότητα δωρεάν πρόσβασης για rapid test στις δημόσιες δομές υγείας για όλους.

– 15 μαθητές ανά τάξη.

– Δωρεάν παροχή όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας.

– Προσλήψεις επιπλέον προσωπικού καθαριότητας με πλήρες ωράριο.

Διαβάστε επίσης:

Κερδίστε 20 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της παιδικής ταινίας «Ο Ντογκτανιάν και οι Τρεις Σωματοφύλακες» στο Village Mall (18/9)

«Ο τροχός των λύσεων»: Η αφίσα που πρέπει να μπει σε κάθε τάξη για να διαχειρίζονται οι μαθητές τα αρνητικά τους συναισθήματα

Πόσο καλά γνωρίζετε… τα πόδια των παιδιών σας; 4 λόγοι που πρέπει να επισκεφτείτε τον ποδίατρο

H 18χρονη Ροδίτισσα που σκίζει στο βόλεϊ, κέρδισε υποτροφία σε κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο!