«Ο τροχός των λύσεων»: Η αφίσα που πρέπει να μπει σε κάθε τάξη για να διαχειρίζονται οι μαθητές τα αρνητικά τους συναισθήματα

Οι μαθητές επέστρεψαν στα θρανία και πολλές φορές άθελά τους έρχονται αντιμετώπα με αρνητικά συναισθήματα και φορτισμένες καταστάσεις που έχουν αντίκτυπο στη μαθησιακή τους πορεία. Είναι κοινό μυστικό εξάλλου οι θλιμμένοι, απογοητευμένοι ή τρομαγμένοι μαθητές, οι μαθητές με χαμηλή αυτοεκτίμηση ή άγχος αποδίδουν λιγότερο στο σχολείο.

Αλιεύσαμε στη σελίδα του εκπαιδευτικού ψυχολόγου, Ανδρέα Δημητρίουμια εξαιρετική προσέγγιση για το πώς μπορούν να βοηθησουν οι δάσκαλοι αλλά και οι συμμαθητές, όποιο παιδί είναι φορτισμένο και σε ένταση.

«Ο τροχός των λύσεων»: Μία αφίσα η οποία θα πρέπει να είναι στο κάθε σπίτι ή τάξη!

Όπως εξηγεί ο κ. Δημητρίου “Πολύ συχνά τα παιδιά μας κουβαλούν στο σπίτι αρνητικά συναισθήματα από δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με αδέλφια, συμμαθητές ή φίλους και δεν γνωρίζουν με ποιο τρόπο μπορούν να επιλύσουν το πρόβλημα τους!

Ο τροχός των λύσεων μπορεί να βοηθήσει γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς παιδιών να διερευνήσουν μαζί με τα παιδιά λύσεις και να βρουν στο τέλος την αποτελεσματικότερη για κάθε περίπτωση!

Διαβάστε επίσης:

Πόσο καλά γνωρίζετε… τα πόδια των παιδιών σας; 4 λόγοι που πρέπει να επισκεφτείτε τον ποδίατρο

“Δεν ενέκρινα την σχέση με τον Πακιστανό”: Μαμά 35χρονης Ιωάννας που βρέθηκε άγρια δολοφονημένη – Έχει 7χρονο παιδί

H 18χρονη Ροδίτισσα που σκίζει στο βόλεϊ, κέρδισε υποτροφία σε κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο!