Γονείς και παιδιά δίνουμε το παρών στο “Sunset at the Zoo” στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο (8/6)

Με ‘πιάτο’ τη σαβάνα, γονείς και παιδιά δίνουν το παρών την Παρασκευή 8 Ιουνίου στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, για να ταξιδέψουν μαζί στα μαγευτικά αρώματα και τα παραμυθένια χρώματα μιας καλοκαιρινής νύχτας, συνοδεία των μελωδιών της Ορχήστρας νέων των Φίλων της Μουσικής CAMERATA JUNIOR του Μεγάρου Μουσικής!

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ενεργό μέλος της ΕΑΖΑ (Ευρωπαϊκή Ένωση Ζωολογικών Πάρκων και Ενυδρείων), συμμετέχει σε μία ακόμη εκστρατεία για καλό σκοπό, αυτής για το «Σιωπηλό Δάσος» και σας καλεί να γίνετε και εσείς υποστηρικτές αυτού του σημαντικού έργου.

Το Πάρκο εκείνη την ημέρα θα είναι ανοιχτό από τις 9:00 το πρωί όπως κάθε ημέρα, ενώ από τις 17:00 ξεκινάει η δράση! Από τις 17:00 μέχρι 18:30 θα περιηγηθούμε στους χώρους του Πάρκου για να παρακολουθήσουμε το τάισμα των ζώων από τους φροντιστές, ενώ οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν την καλλιτεχνική τους πλευρά, αφού από τις 17:00 μέχρι τις 19:00 θα μπορούν να ασχοληθούν με κατασκευές, χειροτεχνίες και να παίξουν στο χώρο μπροστά από τα «Πουλιά της Ινδονησίας». Στη συνέχεια μαζευόμαστε στο χώρο μπροστά από τη σαβάνα για να ακούσουμε τις μελωδίες της ορχήστρας νέων CAMERATA JUNIOR από τις 19:00 μέχρι και τις 19:45. Στις 20:00 θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα δελφινιών, ενώ για το κλείσιμο της ημέρας, μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν το δείπνο τους στο Zoocafe, το οποίο μείνει ανοιχτό μέχρι τις 22:00!

Το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων διαμορφώνεται ως εξής:

17:00-19:00
Κατασκευές και Χειροτεχνίες
στο χώρο μπροστά από τα «Πουλιά της Ινδονησίας»

17:00-18:30
Τάισμα ζώων

19:00-19:45
Ορχήστρα νέων, των φίλων της μουσικής CAMERATA JUNIOR του Μεγάρου Μουσικής, στο χώρο μπροστά από τη Σαβάνα

20:00
Εκπαιδευτική Παρουσίαση Δελφινιών

ανοιχτά μέχρι τις 22:00
Δείπνο στο Zoocafe

Όλες οι παραπάνω δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται στο εισιτήριο εισόδου στο Πάρκο. Μέρος των εσόδων της συγκεκριμένης ημέρας θα διατεθεί για τους σκοπούς της εκστρατείας “Σιωπηλό Δάσος” της ΕΑΖΑ.

Η συγκεκριμένη εκστρατεία της ΕΑΖΑ “Σιωπηλό Δάσος”, στοχεύει στη διάσωση των ωδικών πτηνών στην Ασία αυξάνοντας τη γνώση, την ευαισθητοποίηση και τη δέσμευσή της για δράση εντός και εκτός της κοινότητας των ζωολογικών πάρκων. Τα ωδικά πουλιά της Ασίας βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Απειλούνται με εξαφάνιση λόγω της υπερβολικής και έντονα πολιτιστικά ριζωμένης χρήσης άγριων ωδικών πτηνών για εμπόριο, διαγωνισμούς τραγουδιού, ως κατοικίδια ζώα, εξαγωγή, παραδοσιακή ιατρική και τρόφιμα.

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο,

Σπάτα,

210.66.34.724