Γονείς καταγγέλλουν στο Ιnfokids.gr : Mοίρασαν “μάσκες κουκούλες” στα παιδιά μας

Η πρώτη μέρα της νέας σχολικής χρονιάς ολοκληρώθηκε και ήδη γονείς και μαθητές πήραν μια πρώτη εικόνα για το πώς θα κυλήσει η ζωή στο σχολείο εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού.

Η υποχρεωτική χρήση μάσκας στο σχολείο αλλά και ο σχολαστικός καθαρισμός χεριών και  αιθουσών είναι πλέον δεδομένα και όλοι προσπαθούν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.

Το επίκεντρο σήμερα του ενδιαφέροντος ήταν τόσο στις υφασμάτινες μάσκες που η ΚΕΔΕ ανέλαβε να στείλει σε όλα τα σχολεία της χώρας για να μοιραστούν σε καθε μαθητή από μία, όσο και στα περίφημα πολύχρωμα παγούρια που θα έπαιρναν οι μαθητές Δημοτικού κατόπιν δωρεάς του Κοινωφελούς Ίδρύματος Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation.

Mοίρασαν “μάσκες κουκούλες” στα παιδιά μας

Γονείς αναγνώστες του Infokids.gr μας κατήγγειλαν ότι οι μάσκες που έλαβαν τα παιδιά τους σε σχολείο της Αττικής κάθε άλλο παρά παιδικές μπορούν να χαρακτηριστούν όχι τόσο για την έλλειψη παιδικών σχεδίων όσο για το γεγονός ότι είναι τεραστίων διαστάσεων με αποτέλεσμα να θυμίζουν περισσότερο μάσκες – κουκούλα ή μάσκες full face παρά για μάσκες προστασίας από τον κορωνοϊό. Μάλιστα κάνουν λόγο για μάσκες διαστάσεων ΧXL μεγέθους ενώ έχουν μοιραστεί σε μαθητές Δημοτικού.

Το θέαμα των παιδιών όταν κλήθηκαν να τις φορέσουν ήταν θλιβερό καθώς κάλυπτε όλους τους το πρόσωπο, δεν στεκόταν στα αυτιά γιατί το μέγεθος των σκοινιών ήταν για ηλικίες σαφώς μεγαλύτερες και γενικότερα οι γονείς χαρακτήρισαν την όλη πρωτοβουλία ως φιάσκο.

Τα ίδια ακριβώς παράπονα έχουν κατακλύσει τις τελευταίες ώρες και τα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης με γονείς που μοιράζονται τις εντελώς ακατάλληλες μάσκες τις οποίες έλαβαν τα παιδιά στο σχολείο.

Δείτε τις φωτογραφίες που έχουν γίνει viral στα ελληνικά social media

Ενώ στο στόχαστρο της κριτικής των γονέων έχουν μπει και τα παγούρια καθώς όπως δήλωσαν και στο Infokids.gr “Τα παγούρια είναι μόλις 333ml άρα δεν αντιστοιχούν καν σε ένα μπουκαλάκι νερού, τα παιδιά πρέπει να το γεμίζουν διαρκώς στις βρύσες του σχολείου και γενικά το γεγονός ότι το πώμα είναι βιδωτό δημουργεί πολλά προβλήματα”.