Περισσότερα από 600.000 παγούρια θα μοιραστούν στους μαθητές Δημοτικού – Δείτε τις φωτογραφίες

Περισσότερα από 600.000 παγούρια, δωρεά του Κοινωφελούς Ίδρύματος Α Κ Λασκαρίδη – A C Laskaridis Charitable Foundation, είναι ήδη καθ’οδόν προς όλους τους μαθητές δημοτικού δημόσιων & ιδιωτικών σχολείων της χώρας.

Πρόκειται για ένα μέτρο που και προστατεύει την υγεία των παιδιών μας μέσω της αποφυγής ανταλλαγής μπουκαλιών, ποτηριών, επαφής στόματος με τη βρύση, και ταυτόχρονα καλλιεργεί την περιβαλλοντική συνείδηση των παιδιών μας και την ανάγκη μείωσης χρήσης πλαστικών.

Αυτά είναι τα παγούρια που θα μοιραστούν στους μαθητές Δημοτικού

Το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη θα προσφέρει 662.400 επαναχρησιμοποιούμενα ατομικά μπουκάλια, σε όλους τους μαθητές Δημοτικών Σχολείων της χώρας με στόχο την εκπαίδευση και εξοικείωση των παιδιών στην επαναχρησιμοποίηση υλικών στην καθημερινότητα και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.

Όπως προανήγγειλε και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η εν λόγω δωρεά αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για τους μαθητές καθώς σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών υπάρχει ισχυρή σύσταση για χρήση παγουριού ή ατομικού νερού στα σχολεία.

Πώς θα γίνει η διανομή στα σχολεία

H διανομή των παγουριών στους μαθητές θα γίνει από τον εκπαιδευτικό ΠΕ70, κατόπιν των προβλεπόμενων διαδικασιών προς αποφυγή συγχρωτισμού.

Δείτε την ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΓΟΥΡΙΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ