Γονείς, σπεύσατε – Ολοκληρώνονται οι εγγραφές στο Ολοήμερο για να ξεκινήσει η λειτουργία του

Συμπληρωματικές οδηγίες για τις εγγραφές στο Ολοήμερο Πρόγραμμα στα Δημοτικά Σχολεία απέστειλε σήμερα το Υπουργείο Παιδείας αναφέροντας ότι  για τις εγγραφές στο Προαιρετικό Ολοήμερο Πρόγραμμα και στο Τμήμα Πρωινής Ζώνης στον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία η Παρασκευή 25-9-2020.

Υπενθυμίζεται ότι για τη φετινή σχολική χρονιά 2020-1 δεν υπάρχει κανένας περιορισμός στις προϋποθέσεις για την εγγραφή των μαθητών στα Δημοτικά καθώς όπως έχει επισημάνει το Υπουργείο με αυτόν τον τρόπο θα αποφευχθεί η λύση να παραλαμβάνουν τους μαθητές στο σχόλασμα οι παππούδες και έτσι θα  ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος διασποράς του κορωνοϊού.

Δείτε την εγκύκλιο για το Ολοήμερο Συμπληρωματικές οδηγίες για τις εγγραφές στο Προαιρετικό Ολοήμερο

Tι ορίζει η ΚΥΑ για την λειτουργία του Ολοήμερου Σχολείου

Το Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί κανονικά με τήρηση των μέτρων που προβλέπονται στην παρούσα με ευθύνη του Διευθυντή/Προϊστάμενου της σχολικής μονάδας και των απασχολουμένων σε αυτό εκπαιδευτικών. Πριν και μετά τη χρήση των αιθουσών διδασκαλίας του Ολοήμερου Προγράμματος, πρέπει να γίνεται καλός αερισμός αυτών και σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών και του εξοπλισμού μετά από κάθε χρήση.

Η χρήση μάσκας από τους μαθητές, οι οποίοι έχουν εγγραφεί και παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα, καθώς και από το προσωπικό, είναι ομοίως υποχρεωτική. Οι ίδιοι κανόνες ισχύουν και για τα τμήματα πρωινής ζώνης, όπου αυτά λειτουργούν.

Δείτε αναλυτικά το ΦΕΚ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ