H παιδοδιατροφολόγος μάς προτείνει σουβλάκι χωριάτικη σαλάτα

Η Παιδοδιαιτολόγος – Παιδοδιατροφολόγος Ελένη Κουή BSc, MSc, R.D. σήμερα μας δίνει μια εύκολη συνταγή για να σερβίρουμε την χωριάτικη σαλάτα στα παιδιά με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο απ’ ό,τι συνηθίζαμε μέχρι σήμερα. Τι λέτε λοιπόν για σουβλάκια χωριάτικης σαλάτας;

Μια γευστική πρόταση ιδανική για όσα παιδιά δεν λατρεύουν τα λαχανικά που είναι τόσο σημαντικά και θρεπτικά για την ανάπτυξη και την υγεία μας.

Υλικά:

Για 8 σουβλάκια

8 ντοματίνια

1 αγγούρι

2 πράσινες πιπεριές

200 γρ. φέτα

80 ml ελαιόλαδο

25 ml ξύδι μπαλσάμικο

1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερή ρίγανη

2-3 πίτες για σουβλάκι

αλάτι

πιπέρι

καλαμάκια για σουβλάκι

Εκτέλεση:

Αλείφουμε τις πίτες με λίγο ελαιόλαδο, τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και πάπρικα και τις ψήνουμ στη τοστιέρα για λίγο (δεν θέλουμε να παραψηθούν για να μη σπάνε). Στη συνέχεια, κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, το αγγούρι και τη φέτα σε κύβους 1 1/2 εκ. και τις πιπερίες σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους με τα ντοματίνια και το αγγούρι. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε προσεκτικά. Κόβουμε την πίτα σε κομμάτια. Περνάμε τα υλικά σε καλαμάκια για σουβλάκι εναλλάξ, προσθέτοντας ανά 3 υλικά και κομμάτια ψημένης πίτας. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.

Διαβάστε επίσης:

Παγωμένο γιαούρτι: Η εναλλακτική πρόταση για το παγωτό των παιδιών

Παγωτό τσιχλόφουσκα

Ανοιξιάτικη σαλάτα με λάχανο και μήλο