Η 3χρονη Νάγια που έπασχε από κώφωση, άκουσε τον ήχο της αγάπης – Τι δήλωσε η μαμά της στο Infokids.gr

της Κλέλιας Κλουτζού

Τα «ξωτικά» των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έκαναν το θαύμα τους ! Η 3χρονη Νάγια υποβλήθηκε στη δεύτερη επέμβαση κοχλιακού εμφυτεύματος ,για την πλήρη αποκατάσταση της ακοής της!

Δάκρυα χαράς για την 3χρονη από τη Νάξο

Λίγα 24ωρα μετά το δύσκολο χειρουργείο, η μητέρα της, Δέσποινα Γκοβάτσου-Χωριανοπούλου, μίλησε στο infokids.gr

«Δεν υπάρχουν λόγια πραγματικά ! Ζούμε ένα απόλυτο θαύμα! Το θαύμα των Χριστουγέννων! Η αγάπη του κόσμου χάρισε στη Νάγια μας την ελπίδα! Η νέα χρονιά ξεκινάει για την οικογένειά μας αισιόδοξα! Από εδώ και πέρα εύχομαι μόνο θετικά ακούσματα! Μέσα από τα παιδιά μας παίρνουμε δύναμη , τα παιδιά μας είναι μαχητές της ζωής» !

«Μαμά πότε…; »

Η Νάγια γεννηθηκε με κώφωση. Άκουσε για πρώτη φορά στη ζωή της στην ηλικία των 20 μηνών, όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση κοχλιακού εμφυτεύματος στο ένα αυτί της. Από τότε, βρισκόταν σε λίστα αναμονής του ΕΣΥ για το δεύτερο χειρουργείο. Σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, το κόστος ήταν δυσβάσταχτο. Μετά από έκκληση των γονιών της , μέσα σε πέντε μέρες, συγκεντρώθηκε το ποσό των 40 χιλιάδων ευρώ . Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική!

«Το παιδί γνώριζε από την πρώτη στιγμή ότι θα βάλει το δεύτερο αυτάκι της. Μάλιστα όταν παίζαμε με τον αδερφό της, το ζητούσε… έλεγε : μαμά πότε; και έδειχνε το άλλο αυτάκι της! Το δεύτερο χειρουργείο ήταν πιο εύκολο, γιατί μας άκουγε από το άλλο αυτάκι της και μπορούσαμε να την καθησυχάσουμε!
Ήταν ένα απίστευτο γεγονός , μέσα σε πέντε μέρες, όχι μόνο συγκεντρώθηκε το ποσό, αλλά μέχρι και σήμερα λαμβάνουμε τηλέφωνα από οικογένειες που έχουν παρόμοια προβλήματα, για να δώσουν τις ευχές τους ! Είναι απίστευτο, δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει ακόμα! Μοιάζουν όλα σαν ένα όνειρο», λέει η μητέρα της.

Κάλυψη 100% της επέμβασης και σε ιδιωτικά νοσοκομεία για όλα τα παιδιά

Ο αγώνας της οικογένειας επιτάχυνε τις διαδικασίες για την αποκατάσταση της ακοής και άλλων παιδιών με οικονομική κάλυψη σε ιδιωτικά θεραπευτήρια αποκλειστικά από τον ΕΟΠΥΥ.

«Ο ΕΟΠΥΥ είχε πει ότι δέχεται το 100% της οικονομικής κάλυψης για το κοχλιακό εμφύτευμα σε ιδιωτική κλινική, αρκεί να έπεφταν οι υπογραφές που εκκρεμούσαν από τα Υπουργεία Υγείας και Οικονομικών. Τελικά, μέσα από τον αγώνα μας για τη Νάγια επετεύχθη και ο δεύτερος στόχος, να σωθούν και άλλα παιδιά που είναι στη λίστα αναμονής. Πλέον όλα τα παιδιά θα μπορούν ιδιωτικά να προβούν σε κοχλιακή εμφύτευση με 100 % κάλυψη των εξόδων από την πολιτεία», υποστηρίζει η κα Γκοβάτσιου-Χωριανοπούλου στο Infokids.gr.

Η Νάγια μπήκε πλέον στον μαγικό κόσμο των ήχων! Αγκαλιάστηκε από όλους, πάλεψε δυνατά και βγήκε νικήτρια σε αυτή τη δύσκολη μάχη!