Όλοι για τη Νάγια: Η 3χρονη από τη Νάξο που πάσχει από κώφωση θα ζήσει φυσιολογικά χάρη στην αγάπη του κόσμου!

Η Νάγια γεννήθηκε με κώφωση και ο δίδυμος αδερφός της, ο Δημήτρης με βαρηκοΐα. Η Νάγια άκουσε για πρώτη φορά στη ζωή της στην ηλικία των 20 μηνών όταν υποβλήθηκε σε επέμβαση κοχλιακού εμφυτεύματος, έπειτα από μήνες αναμονής στη λίστα του ΕΣΥ. Μέχρι τότε, δεν είχε ακούσει ποτέ. Το Μάιο του 2019 η Νάγια μπήκε στον μαγικό κόσμο των ήχων και έκτοτε αναμένει την τοποθέτηση του δεύτερου κοχλιακού εμφυτεύματος, ώστε να μπορέσει να αποκτήσει ολοκληρωμένη ακοή. Η αναμονή για τη δεύτερη επέμβαση σε δημόσιο νοσοκομείο είναι μακροχρόνια και σε ιδιωτικό θεραπευτήριο έχει μεγάλο κόστος. Πριν από λίγες μέρες, η μητέρα της Δέσποινα Γκοβάτσου ξεκίνησε έναν αγώνα, ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό για τη Νάγια. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική! Η μητέρα της  μιλάει στο Infokids.gr.

«ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ Η ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ !»

Η Δέσποινα Γκοβάτσου είναι καθηγήτρια αγγλικών και ο Στέφανος Χωριανόπουλος ηλεκτρολόγος. Ζουν στην πανέμορφη Νάξο. Δύο νέοι γονείς που καθημερινά παλεύουν να ανταπεξέλθουν στα υπέρογκα έξοδα που απαιτούν οι θεραπείες των παιδιών τους. Πριν από λίγες μέρες, η μητέρα της, έφτιαξε μία σελίδα στο facebook  με τίτλο «Όλοι για τη Νάγια!» μέσω της οποίας έκανε γνωστή τη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζει η μικρή για να κάνει το χειρουργείο της. Μέσα σε λιγότερο από πέντε μέρες, ο κόσμος αγκάλιασε τη Νάγια και συγκέντρωσε το ποσό των 40.000 ευρώ που απαιτείται.

«Αυτό που έγινε από τον κόσμο δεν το περιμέναμε. Το ευχαριστώ δε μπορώ να το συντάξω με απλά λόγια! Μακάρι να είχα μία αγκαλιά 5 χιλιομέτρων και να τους αγκάλιαζα όλους. Από τη δική τους φωνή, ακούστηκε η δική μας φωνή πιο δυνατά! Η 5η Δεκεμβρίου αποτελεί ημέρα ορόσημο στον αγώνα της Νάγιας, αλλά και κάθε παιδιού που βρίσκεται σε αντίστοιχη ανάγκη. Είμαστε βαθιά δικαιωμένοι, ευτυχισμένοι κι ευγνώμονες απέναντι στην προσφορά και την κινητοποίηση του κόσμου», μας λέει η μητέρα της μικρής Νάγιας.

«ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ»

Ως απόρροια της διάστασης που έλαβε το θέμα της μικρής Νάγιας , η μητέρα της πληροφορήθηκε ότι ο ΕΟΠΥΥ έχει εγκρίνει πλέον το 100% της κάλυψης του κόστους των κοχλιακών εμφυτευμάτων σε ιδιωτικά νοσοκομεία. Όπως υποστηρίζει, η απόφαση βρίσκεται ήδη στο γραφείο του Υπουργού Υγείας και εκκρεμεί η τελική υπογραφή και η δημοσίευσή της. Η κ. Γκοβάτσου απέστειλε επιστολή στον Βασίλη Κικίλια ζητώντας του να επισπεύσει τη διαδικασία, ώστε και άλλα παιδιά με ανάλογες περιπτώσεις να μπορέσουν να κάνουν τη συγκεκριμένη επέμβαση, με πλήρη οικονομική κάλυψη από το ίδιο το κράτος.

«Το δικό μας παιδί θα χειρουργηθεί και το δικό μας όνειρο θα γίνει πραγματικότητα χάρη στη συγκινητική ανταπόκριση των απανταχού Ελλήνων. Έχοντας ωστόσο γνώση, ότι μία νέα τροπολογία στον ισχύοντα νόμο θα προσφέρει ακοή και φωνή σε χιλιάδες παιδιά και ενήλικες που τελούν σε αναμονή, θεωρώ ότι η συνεισφορά του Υπουργού Υγείας είναι απαραίτητη. Του έστειλα λοιπόν μία επιστολή, με την οποία του ζητώ να βάλει την υπογραφή του γιατί με αυτή καθορίζεται το μέλλον χιλιάδων παιδιών. Ελπίζω ότι θα το κάνει σύντομα», μας λέει η μητέρα της Νάγιας.

«Ο ΚΟΧ ΚΑΙ Η ΛΙΑ, ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟ ΑΠΟ ΑΛΗΘΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ»!

Ο Κοχ και η Λία, είναι δύο διαστημικοί ήρωες, που κατάφεραν με τη βοήθεια των γονιών τους, να φτάσουν με τον ιπτάμενο δίσκο τους στη Γη και να μοιράσουν ακουστικά και κοχλιακά εμφυτεύματα υψηλής τεχνολογίας, όπως ακριβώς το είχαν ονειρευτεί! Ένα παραμύθι που διηγείται την απίστευτη ιστορία των δύο πρωταγωνιστών.

«Το συγκεκριμένο παραμύθι αποτελεί ένα εγχειρίδιο ενημέρωσης των παιδιών σχετικά με την αναπηρία της κώφωσης-βαρηκοΐας. Το έγραψα θέλοντας να ευαισθητοποιήσω τους συνανθρώπους μας ταυτόχρονα να στείλω το  μήνυμα του σεβασμού στη διαφορετικότητα. Ξεκίνησα δειλά δειλά να το διαθέτω μέσω του διαδικτύου, θέλοντας να κάνω ένα βήμα, μία αρχή ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα για την επέμβαση της Νάγιας. Δεν περίμενα ότι τελικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα στεκόντουσαν στο πλευρό μας και θα γινόντουσαν μέλη της οικογένειάς μας».