Η Αλεξάνδρα πολιτικός με υποτροφία στο Harvard, o Λεωνίδας δικηγόρος στη Νομική Αθηνών και η Ηλέκτρα νευροεπιστήμονας με υποτροφία στο Brown -όλοι από το ίδιο σχολείο

Η Αλεξάνδρα πολιτικός με υποτροφία στο Harvard, o Λεωνίδας δικηγόρος στη Νομική Αθηνών και η Ηλέκτρα νευροεπιστήμονας με υποτροφία στο Brown -όλοι από το ίδιο σχολείο

Συνηθίζουμε να θεωρούμε πως ένα ιδιωτικό σχολείο είναι περισσότερο “περιτύλιγμα” παρά περιεχόμενο. Όσοι δεν γνωρίζουν επιμένουν, ότι το ιδιωτικό ωραιοποιεί τις επιδόσεις των μαθητών, για να είναι χαρούμενοι οι γονείς που πληρώνουν. Και ότι τελικά, όταν έρχεται η ώρα της κρίσης, στις Πανελλήνιες, λίγοι είναι αυτοί που τα καταφέρνουν -οι περισσότεροι συνεχίζουν σε ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Η αλήθεια, βέβαια, είναι εντελώς διαφορετική, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ιδιωτικά σχολεία με περγαμηνές, που έχουν αποδείξει δεκαετίες τώρα το υψηλό ακαδημαϊκό τους επίπεδο. Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα φιγουράρουν περήφανα ανάμεσά τους.

Η λίστα με τους μαθητές του σχολείου που αρίστευσαν κατά τη σχολική χρονιά που πέρασε είναι ζωντανή απόδειξη ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος που οδηγεί τους μαθητές στο όραμα των σπουδών και στην επίτευξη των ονείρων τους, όπως κι αν εκφράζονται αυτά, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.

Κανένα εμπόδιο δεν είναι αρκετό για να φρενάρει τα όνειρά τους

Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα έχουν το πλεονέκτημα που λίγα σχολεία καταφέρνουν και αυτό είναι όχι μόνο να στηρίξουν τους μαθητές τους ώστε να αριστεύσουν στις Πανελλαδικές, αλλά και να τους δώσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια μέσω του International Baccalaureate, ώστε να κατακτήσουν μία θέση σε κάποια από τα σημαντικότερα Πανεπιστήμια ανά τον κόσμο, όπως είναι το Harvard και το Brown. Κι αν οι σπουδές στο εξωτερικό σας ακούγονται όνειρο απατηλό, μάθετε, ότι τα παιδιά αυτά έλαβαν πλήρεις υποτροφίες, μειώνοντας έτσι κατά πολύ το κόστος που οι γονείς τους θα αναλάβουν.

100% εισαγωγή στη σχολή πρώτης επιλογής

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων απέδειξαν για ακόμα μία φορά τη “δύναμη” των Εκπαιδευτηρίων Δούκα. Όλοι οι υποψήφια πέτυχαν -οι περισσότεροι στη σχολή της πρώτης τους επιλογής και μάλιστα σε Πανεπιστήμια με υψηλές βάσεις εισαγωγής (Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ΕΚΠΑ, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, κλπ.).

Ανάμεσά τους ο Λεωνίδας Τσοπουρίδης (7ος στη Νομική Αθηνών), η Θέλεια Δάμη (1η  Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού) και ο Δημήτρης Παναγιώτου (3ος Οδοντιατρική Αθηνών)

Πλήρεις υποτροφίες σε Harvard και Brown κ.α.

Η Αλεξάνδρα Οικονόμου έλαβε πλήρη υποτροφία από το Harvard University στις Πολιτικές Επιστήμες

Και το πρόγραμμα International Baccalaureate είχε 100% επιτυχία και φέτος. Η Αλεξάνδρα Οικονόμου έλαβε πλήρη υποτροφία από το Harvard University για να σπουδάσει Political Science BSc. Η Ηλέκτρα Μπαμπίχα-Νίνου πλήρη υποτροφία από το Brown University για σπουδές Neuroscience BSc. Ενώ ο Χρήστος Μανεσιώτης έλαβε πλήρη υποτροφία από το New York University Abu Dhabi, σε Economics & Engineering.

Ο Χρήστος Μανεσιώτης έλαβε πλήρη υποτροφία από το New York University στο Abhu Dhabi, για Οικονομικά και Engineering.

Ακόμα, επειδή τα Εκπαιδευτήρια Δούκα αγαπούν τις τέχνες, από το Τμήμα BTEC Foundation in Art, Design & Media Practice ξεχώρισαν η Βίλμα Μπούλος με 2 πλήρεις υποτροφίες αριστείας από το ArtCenter College of Design & το California College of the Arts στις ΗΠΑ, για σπουδές σε Art & Design και η Καλλίστη Μηλάτου-Φακούντου η οποία έλαβε επίσης δύο πλήρεις υποτροφίες αριστείας από το Ithaca College και το Sarah Lawrence College για BA Theatrical Studies.

Όταν σπουδαία παιδιά έχουν την τύχη μιας εξαιρετικής εκπαίδευσης

Τι είναι αυτό που έδωσε στα παραπάνω παιδιά το εισιτήριο της επιτυχίας τους; Το γεγονός, ότι η πολύπλευρη προσωπικότητά τους είχε την ευκαιρία να εξελιχθεί σε ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό προφίλ, χάρη στο τρίπτυχο που χαρακτηρίζει τα Εκπαιδευτήρια Δούκα: Γνώσεις – Δεξιότητες – Αξίες.

Για τα παιδιά αυτά η φοίτηση στα Εκπαιδευτήρια Δούκα δεν σήμαινε μόνο διάβασμα και εξετάσεις, αλλά και ενεργή σχολική ζωή, με πολλαπλές δραστηριότητες, ενδιαφέροντα, διαγωνισμούς (π.χ. ρητορικής, ρομποτικής, προγραμματισμού, μαθηματικών, εικαστικών, φυσικής, πληροφορικής κλπ.), συμμετοχή σε εθελοντικές δράσεις και events (π.χ. σε συνεργασία με την Special Olympics Hellas).

Η Καλλίστη Μηλάτου-Φακούντου έλαβε δύο πλήρεις υποτροφίες αριστείας από το Ithaca College και το Sarah Lawrence College για Θεατρικές Σπουδές.

Το σχολείο στο πλευρό κάθε μαθητή

Την ίδια ώρα, και ενώ το σχολείο διοργανώνει όλα τα παραπάνω προγράμματα και events, δεν παύει να στέκεται και στο πλευρό κάθε μαθητή μεμονωμένα:

Εξειδικευμένοι σύμβουλοι σταδιοδρομίας βρίσκονται στο πλευρό των μαθητών ήδη από τη Γ’ Γυμνασίου μέχρι το τέλος της φοίτησής τους. Κατά την διάρκεια των ετών, στοχευμένα τεστ βοηθούν τα παιδιά να διαμορφώσουν μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τον εαυτό τους αλλά και για τα επιστημονικά πεδία που ονειρεύονται να ακολουθήσουν. Να βρουν, δηλαδή, τις σπουδές που τους ταιριάζουν.

Όσο για τα παιδιά που ετοιμάζονται για Πανεπιστήμια Αμερικής, Αγγλίας, Ολλανδίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Καναδά, και άλλων χωρών, το University Placement Center του Σχολείου με εξειδικευμένους συμβούλους καθοδηγεί τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δούκα (αλλά και άλλων σχολείων) αναφορικά με τις σπουδές τους εκεί.

Τέλος, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και συγκεκριμένα το Τμήμα University Placement του σχολείου, εξασφαλίζει σημαντικές υποτροφίες σε πολλά από τα παιδιά που εισάγονται κάθε χρόνο σε πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, υποτροφίες παρέχονται κάθε χρόνο, μετά από εξετάσεις σε μαθητές Γυμνασίου, Λυκείου και ΙΒ από άλλα σχολεία που επιθυμούν να φοιτήσουν στα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Ειδικά για το ΙΒ, προσφέρονται ετησίως 2 πλήρεις υποτροφίες από το Stelios Philanthropic Foundation του Αποφοίτου ‘84 του σχολείου, Sir Στέλιου Χατηιωάννου.