Η Αρχιμήδειος Ακαδημία -το καλύτερο δημόσιο σχολείο στο Μαϊάμι- διδάσκει την τέχνη της ελληνικής σκέψης!

Η Αρχιμήδειος Ακαδημία στο Μαϊάμι είναι ένα δημόσιο σχολείο το οποίο στόχο έχει να ενθαρρύνει τα νέα παιδιά στην τέχνη της σκέψης μέσα από τη διδασκαλία των Μαθηματικών, της Ελληνικής Γλώσσας και της Φιλοσοφίας.

Φιλοξενώντας περισσότερα από 1.140 παιδιά από διάφορους πολιτισμούς και κουλτούρες, η Αρχιμήδειος Σχολή φιγουράρει συστηματικά ανάμεσα στις πρώτες θέσεις επίδοσης ανάμεσα σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της πολιτείας της Φλόριντα, αλλά και των Η.Π.Α. εν γένει.

Πρόσφατα, η Washington Post τοποθέτησε το σχολείο στην 30η θέση ανάμεσα σε 22.000 άλλα διεθνώς, ενώ έχει λάβει αμέτρητες διακρίσεις σε ακαδημαϊκούς αλλά και αθλητικούς διαγωνισμούς.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου κ. Δημήτριο Δημόπουλο, «το 97% των αποφοίτων γίνεται δεκτό σε αμερικανικά Πανεπιστήμια». Ο ίδιος, αναφερόμενος στην τέχνη της σκέψης που διδάσκει το σχολείο του, λέει ότι «αυτό που μου αρέσει περισσότερο είναι, ότι έχω μαθητές από όλο τον κόσμο. Τους ρωτώ κάτι στα ελληνικά και απαντούν στα ελληνικά, ενώ μόνο το 5% αυτών έχουν κάποια ελληνική ρίζα. Οι υπόλοιποι είναι Λατίνοι, Ασιάτες και Αφρικανοί».

Πέρα από τις αρχές αυτό-πειθαρχίας, η Αρχιμήδειος επιβάλει στα παιδιά να παρακολουθούν τουλάχιστον 2 ½ ώρες ημερησίως μαθήματα στα ελληνικά, ενώ τα Σάββατα τα παιδιά μαζεύονται στο σχολείο για άλλα, πιο ελεύθερα projects.

«Στο σχολείο αυτό νιώθω σαν να είμαι και εγώ λίγο Ελληνίδα», λέει η μαθήτρια Karen Laurent.

Η σχολή ιδρύθηκε από μια επιτροπή Ελλήνων που μετοίκησαν στο Μαϊάμι το 2002. Το 2005 άνοιξε το Δημοτικό, με 60 συνολικά παιδιά, και τρία χρόνια μετά το Γυμνάσιο, με άλλα 60 παιδιά. Το δε προσωπικό είναι υπερήφανο για το υψηλό ακαδημαϊκό επίπεδο του σχολείου και για τον ρόλο που παίζει στο να διατηρεί ζωντανή την ελληνική κληρονομιά. Λένε, μάλιστα, πως σχολεία όπως αυτό θα έπρεπε να υπάρχουν σε όλη την Αμερική. «Αν δεν το κάνουμε αυτό, θα αποτελέσει μεγάλη απώλεια όχι μόνο για τους Ελληνοαμερικανούς, και την ελληνική διασπορά, αλλά και για την Ελλάδα εν γένει.», καταλήγει ο κ. Δημόπουλος.

Δείτε περισσότερα για την Αρχιμήδειο Ακαδημία στο Μαϊάμι εδώ: