Η εκπαιδευτική κοινότητα της Λέσβου δημιούργησε και έστειλε 3D ασπίδες στα νοσοκομεία της χώρας

Η πρώτη αποστολή 49 εκτυπωμένων 3D ασπίδων έγινε την Παρασκευή, 10 Απριλίου από τις σχολικές μονάδες του 1ου ΕΠΑ.Λ. Γέρας (20), του Πειραματικού ΓΕΛ Μυτιλήνης (14) και του Σ.Δ.Ε. Μυτιλήνης (15). Στην ίδια προσπάθεια συμμετέχει και το 1ο ΕΠΑ.Λ. Μυτιλήνης, το 3ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης και το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης με αποστολή που προγραμματίζεται τις επόμενες ημέρες.

Η εκπαιδευτική κοινότητα της Λέσβου βοηθάει στην κρίση του κορονοϊού με όλες της τις δυνάμεις. Έτσι σχολικά εργαστήρια που είχαν προμηθευτεί 3D-εκτυπωτές συμμετέχουν από κοινού σε μια πανελλαδική προσπάθεια εξοπλισμού των νοσοκομείων της χώρας μας με 3D εκτυπωμένες ασπίδες προσώπου (υγειονομικού υλικού που βρίσκεται σε έλλειψη), για την προστασία του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού που μάχεται στην πρώτη γραμμή αυτής της κρίσης.

Η πανελλήνια αυτή προσπάθεια φέρει τον τίτλο #Hellas_Covid19_3D_Printing_Supplies και γίνεται σε συνεννόηση και έγκριση του Υπουργείου Υγείας. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν επαγγελματίες της 3D εκτύπωσης, ιδιώτες ερασιτέχνες, αλλά και ένας όλο και αυξανόμενος αριθμός σχολικών μονάδων. Μέχρι σήμερα αρκετές χιλιάδες τέτοιες ασπίδες έχουν παραχωθεί στο Υπουργείο Υγείας που με τη σειρά του τις διαθέτει στα νοσοκομεία της χώρας.