Η φωτογραφία αυτής της παιδιάτρου απευθύνεται σε κάθε γονιό παιδιού που κάνει ποδήλατο!

Πόσων από εσάς τα παιδιά φορούν το ειδικό ποδηλατικό κράνος, κάθε φορά που βγαίνουν βόλτα με το ποδήλατο; Οι περισσότεροι, δυστυχώς, θα θεωρήσετε ότι αυτό το άρθρο δεν σας αφορά. Κι ας έχασε πριν από λίγες ώρες τη ζωή του ένας 16χρονος που τον χτύπησε αμάξι ενώ έκανε ποδήλατο στην Αμαλιάδα.

Όχι, δεν λέμε ότι το παιδί θα ζούσε τώρα αν φορούσε κράνος, αλλά οι πιθανότητες σίγουρα θα αυξάνονταν…

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει με το post της μία παιδίατρος, η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να πείσει τους γονείς των παιδιών που κάνουν ποδήλατο, πατίνι, rollers ή οτιδήποτε μπορεί να τα ρίξει εύκολα και απότομα στο έδαφος, να φορούν ΠΑΝΤΑ κράνος.

Η Dr. Free Hess, παιδίατρος, ειδικός στην παιδική ασφάλεια και μαμά, δημοσίευσε μία φωτογραφία στη σελίδα της στο Facebook, δείχνοντας ένα εντελώς κατεστραμμένο κράνος ποδηλάτου, έπειτα από ατύχημα παιδιού με ποδήλατο. Η ίδια εξηγεί, ότι αν δεν υπήρχε το κράνος, κάπως έτσι θα γινόταν το… κεφάλι του παιδιού.

Διαβάστε τι έγραψε στο post της:

«Βλέπω πολύ συχνά παιδιά στο ιατρείο μου με τραύματα στο κεφάλι, έπειτα από πτώση από ποδήλατο. Κάποια από αυτά τα παιδιά έχουν χτυπηθεί ακόμα και από αυτοκίνητα, ενώ πολλά έχουν απλά πέσει, επειδή ένα αυτοκίνητο πέρασε γρήγορα από δίπλα τους και δεν κατάφεραν να κρατήσουν την ισορροπία τους. Στις περιπτώσεις αυτές, είναι το κράνος που θα κάνει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα απλό κάταγμα, σε ένα σοβαρό νευρολογικό ατύχημα ή ακόμα και στον θάνατο!

Πρόσφατη δημοσκόπηση που έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο του Μίσιγκαν έδειξε, ότι το 18% των γονιών παραδέχεται, ότι τα παιδιά δεν φορούν κράνος. Αυτό αντιστοιχεί στο 1 στους 5 γονείς. Αυτό ΔΕΝ το καταλαβαίνω!

Κοιτάξτε το κράνος της φωτογραφίας. Φανταστείτε να δεχόταν το κεφάλι του παιδιού σας ΧΩΡΙΣ να φορά κράνος.

Αν εσείς ή το παιδί ανεβαίνετε σε ποδήλατο, skateboard, παγοπέδιλα, rollers, hover board, μηχανάκι ή οτιδήποτε άλλο ενέχει τον κίνδυνο τραυματισμού στο κεφάλι χρειάζεται να φοράτε πάντα κράνος. ΠΑΝΤΑ.

Δώστε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σας και φορέστε κι εσείς κράνος. Τα παιδιά σας χρειάζονται, όσο τα χρειάζεστε κι εσείς».

Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή της και ας κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προστατεύσουμε έμπρακτα τη ζωή των παιδιών μας.

Πηγή: scarymommy.com