Η φοβερή απάντηση αυτού του μπαμπά όταν συνάδελφος του έστειλε επαγγελματικό email στις διακοπές

Πόσες φορές έχει τύχει στις διακοπές σας να δεχτείτε -περισσότερο ή λιγότερο- επείγοντα τηλεφωνήματα ή μηνύματα από τη δουλειά; Αρκετές, σωστά;

Πώς ανταποκριθήκατε; Είτε απαντήσατε και αναγκαστήκατε να δουλέψετε και στις διακοπές, είτε αγνοήσατε το μήνυμα (με τη δικαιολογία ότι δεν είχατε καλό σήμα).

Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, ένας μπαμπάς ο οποίος δέχθηκε email από τη δουλειά του ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά του είχε την καλύτερη και -ίσως- την εξυπνότερη απάντηση.

Όχι, δεν αγνόησε το μήνυμα ούτε βρήκε κάποια… φθηνή δικαιολογία για να το αποφύγει. Έγραψε ο ίδιος ένα κείμενο και το ενεργοποίησε ως αυτόματη απάντηση στα e-mail του, έτσι ώστε να το λαμβάνει όποιος του στέλνει μηνύματα ενώ εκείνος βρίσκεται σε διακοπές.

Είναι σίγουρο ότι ο συνάδελφος που του έστειλε το επαγγελματικό email δεν περίμενε μια τόσο άμεση και… ειλικρινή απάντηση!

Διαβάστε το viral μήνυμα αυτού του μπαμπά

«Γεια σου!

Ξέρω, ξέρω. Πιο γρήγορα δεν θα μπορούσα να απαντήσω και αναρωτιέσαι: “Α, ώστε ΜΠΟΡΕΙ να απαντήσει σε e-mails από τις διακοπές”.

Αλλά, φευ, αγαπητέ αποστολέα. Βρίσκομαι σε ένα ηλιόλουστο νησί με τους δύο πιο αγαπημένους μου ανθρώπους στον κόσμο. Όχι, δεν εννοώ τον Τζίμι Χέντριξ κα τον Ντάρθ Βέιντερ. Τη γυναίκα και τον γιο μου, εννοώ! Τίποτα καλύτερο από μία εβδομάδα ποιοτικού χρόνου με τα δύο αγαπημένα μου πρόσωπα.

Αυτή είναι η συνταγή της ευτυχίας. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να τη δοκιμάσεις – με τα δικά σου αγαπημένα πρόσωπα, όχι τα δικά μου! (Αυτό θα ήταν λιγάκι… φρικιαστικό!)

Τέλος πάντων. Δεν θα σου απαντήσω. Συνήθως οι άνθρωποι λένε, ότι δεν έχουν πρόσβαση στο τηλέφωνο ή στο e-mail τους και όλοι ξέρουμε ότι αυτό είναι ένα ψέμα – απλά δεν θέλουν να απαντήσουν. Προσωπικά, θα διαγράψω την εφαρμογή των e-mails για την εβδομάδα των διακοπών μου -εξάλλου και η περιαγωγή κλήσεων δεν λειτουργεί εδώ που είμαι. Οπότε ναι, στην κυριολεξία, δεν μπορώ να επικοινωνήσω με κανέναν μέχρι να γυρίσω, σε περίπου μία εβδομάδα.

Ανυπομονώ να σου απαντήσω τότε… εκτός κι αν κάποιος καρχαρίας με φάει! Τότε εντάξει, ο καρχαρίας θα έχει χορτάσει και εγώ θα θέλω μόνο να με θυμάσαι ως έναν ευγενικό άνθρωπο που αγαπούσε την metal μουσική και του οποίου η αυτόματη απάντηση στα e-mail έκανε την ημέρα σου λιγάκι πιο… καλοκαιρινή!

Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα

/roy».

Η απάντηση του χρήστη που υπογράφει ως /roy έγινε γνωστή μέσω reddit.com. Οι γνώμες των υπόλοιπων χρηστών που τη διάβασαν ήταν διφορούμενες με πολλούς να υποστηρίζουν, ότι η συμπεριφορά αυτή ήταν αντιεπαγγελματική και άλλοι να την χειροκροτούν.

Όπως και να έχει ο “/roy” βρίσκεται σε διακοπές με την οικογένειά του και αποφάσισε να μην δουλέψει καθόλου για μία εβδομάδα. Έβάλε, ωστόσο, όλο του το μεράκι στο να γράψει μια εκτενή απάντηση σε όποιον τον έψαχνε!

Δείτε εδώ το πρωτότυπο μήνυμα του μπαμπά