Η καλή είδηση της ημέρας! Ξεκινά το πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για δωρεάν προληπτικές μαστογραφίες σε όλες τις γυναίκες

Τουλάχιστον 1,3 εκατομμύρια γυναίκες ηλικίας 50 έως 69 ετών στη χώρα μας θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν δωρεάν σε ψηφιακή μαστογραφία το αμέσως επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο του εθνικού προγράμματος για πρόληψη του καρκίνου του μαστού «Φώφη Γεννηματά», που η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί να υλοποιήσει και τώρα πραγματοποιεί.

Είναι ενδεικτικό ότι στην Ελλάδα μόνο το 11% των διαγνώσεων καρκίνου έγιναν κατά τη διαδικασία προληπτικού ελέγχου (checkup), σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου. Αντίθετα, το 50% των καρκίνων διαγνώστηκαν κατά τον έλεγχο για άλλο πρόβλημα υγείας του πάσχοντος και παρατηρήθηκε μια καθυστέρηση στη διάγνωση πάνω από 2 μήνες από την πρώτη επίσκεψη στον γιατρό.

Ποιες γυναίκες μπορούν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα

Όλες οι Ελληνίδες αλλά και οι γυναίκες από τρίτες χώρες, που διαμένουν νόμιμα στη χώρα μας, διαθέτουν ΑΜΚΑ και ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 50- 69 χρόνων, θα λάβουν το αμέσως επόμενο διάστημα μήνυμα στο κινητό τους ή στο e-mail τους, κατά την ψηφιακή πεπατημένη που ακολουθήθηκε και για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού τους προηγούμενους μήνες.

Εγκαινιάζουμε το πρώτο μεγάλο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του «γιατί το πρόγραμμα αυτό κάνει χρήση βέλτιστων τεχνολογικών δυνατοτήτων που διαθέτουμε». Ο πρωθυπουργός μίλησε για ένα πρόγραμμα με κοινωνικό αποτύπωμα που αξιοποιεί τις δημόσιες κα ιδιωτικές δομές ενώ έκανε γνωστό ότι υπάρχει βούληση να επεκταθεί το πρόγραμμα και σε άλλες ασθένειες.

Διαβάστε περισσότερα στο Infowoman.gr

Διαβάστε επίσης:

Κεραμέως: Αυτός είναι ο λόγος που οι μαθητές θα σχολάνε πλέον στις 17:30 – Τι πρέπει να ξέρουν οι γονείς

Το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό πορτρέτο του Μίκη Θεοδωράκη το έφτιαξαν μαθητές (εικόνες και video)

«H Ίριδα το κλειδί των εξελίξεων από εδώ και πέρα» – «Yπάρχουν ευρήματα που θα δώσουν αδιαμφισβήτητες αιτίες θανάτου»