Η Μυρτώ επιστρέφει σπίτι της μετά από 40 μήνες νοσηλείας σε κέντρο αποκατάστασης

Η Μυρτώ Παπαδομιχελάκη, το κορίτσι που συγκλόνισε το Πανελλήνιο το καλοκαίρι του 2012 όταν σε ηλικία μόλις 16 ετών κακοποιήθηκε βάναυσα από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς ενώ έκανε τις διακοπές της με την οικογένειά της στο νησί της Πάρου, που έδωσε έναν αγώνα με νύχια και με δόντια για να κρατηθεί στη ζωή παρά τα σημαντικότατα προβλήματα υγείας που της προκάλεσε αυτό το συμβάν, ολοκλήρωσε το πρόγραμμα αποκατάστασής της έπειτα από 40 μήνες νοσηλείας  στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Animus» στη Λάρισα  και αναμένεται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα να λάβει εξιτήριο και να επιστρέψει στο σπίτι της.

Η 20χρονη σήμερα Μυρτώ, θα βρεθεί και πάλι στο σπίτι της δίπλα στα αγαπημένα της πρόσωπα που της στάθηκαν ηθικά αλλά και οικονομικά σε αυτό το δύσκολο δρόμο της ανάρρωσης.

Η κατάσταση της υγείας της δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως, ωστόσο οι θεράποντες γιατροί της επέτρεψαν να μετακινηθεί και να συνεχίσει την αποκατάστασή της στο σπίτι έχοντας δίπλα της τους δικούς της ανθρώπους.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στις 22 Ιουλίου του 2012, η Μυρτώ εντοπίστηκε σεξουαλικά κακοποιημένη και βαριά τραυματισμένη στην παραλία της Νέας Χρυσής Ακτής στην Πάρο.Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της διακομίστηκε άμεσα σε νοσοκομείο της Αττικής.

Ύστερα από έρευνες, προέκυψε πως δράστης ήταν ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς, ο οποίος ομολόγησε την πράξη και περιέγραψε με λεπτομέρειες τον τρόπο που διέπραξε το έγκλημα.

Ο 21χρονος Πακιστανός εργαζόταν ως κηπουρός σε ξενοδοχείο της περιοχής και έφυγε λίγη ώρα μετά από το περιστατικό από το νησί με προορισμό της Αθήνα.

Η Μυρτώ νοσηλεύτηκε στον Ευαγγελισμό για περίπου πέντε μήνες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στις ΗΠΑ.

Επτά μήνες αργότερα επέστρεψε στην Ελλάδα και υποβλήθηκε σε σειρά επεμβάσεων.