Η πεθερά μου ξύρισε το κεφάλι του μωρού μου πίσω από την πλάτη μου

Τελικά, είναι παγκόσμιο φαινόμενο! Οι πεθερές που ανακατεύονται στην ανατροφή των εγγονιών τους είναι πολλές και, αρκετές μάλιστα, δεν γνωρίζουν όρια.

Όσες μαμάδες έχετε παρόμοιες εμπειρίες, θα καταλάβετε σίγουρα την ιστορία που μας έστειλε η παρακάτω μαμά για την απόφαση που πήρε η πεθερά της μαζί με τον σύζυγό της πίσω από την πλάτη της.

«Είμαι ακόμα πολύ ενοχλημένη με αυτό. Δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω. Και περισσότερο “τα έχω πάρει” με το σύζυγό μου, που έκανε ό,τι έκανε πίσω από την πλάτη μου.

Το μωρό μου γεννήθηκε πριν λίγους μήνες και, όπως είναι φυσικό, δεν είχε πολλά μαλλάκια. Η πεθερά μου όταν ήρθε τον πρώτο μήνα που ήμασταν στο σπίτι με το μωρό μου – ταλαιπωρημένη από τη γρίπη, να σημειώσω – είπε ότι πρέπει να ξυρίσω το κεφαλάκι της για να δυναμώσουν τα μαλλιά της και να γίνουν πιο πυκνά. Πράγμα και το οποίο αρνήθηκα! Ο σύζυγός μου πρότεινε το ίδιο, αλλά όταν του εξήγησα τους φόβους μου, φάνηκε να κατάλαβε.

Την παραμονή των Χριστουγέννων, όμως, όταν γύρισα στο σπίτι από τα τελευταία ψώνια, είδα το μωρό μου χωρίς μαλλιά! Όπως, ακριβώς, το φαντάζεστε! Το κεφαλάκι της ήταν… καθαρό, το υπέροχο χνουδάκι που είχε, εξαφανίστηκε.

Είχα κάνει το λάθος να αφήσω την πεθερά μου και τον άντρα μου μόνους στο σπίτι, για ΜΙΑ ώρα, και εκείνοι δεν έχασαν λεπτό! Το κοριτσάκι μου ήταν τόσο γενναίο, δεν έκλαψε λεπτό, μου είπαν. Αλλά δεν ήταν το μόνο που με ένοιαζε. Το μωρό μου φαινόταν… αστείο!

Αντιλαμβάνομαι ότι, αυτή η τακτική για τα μαλλιά του μωρού ήταν πολύ δημοφιλής παλιότερα, αλλά σήμερα είναι, πλέον, γνωστό ότι η ανάπτυξη των μαλλιών ορίζεται από τα γονίδια και όχι από το αν θα κόψουμε τα μαλλιά του μωρού, που μόλις γεννήθηκε!

Μίλησα, μάλιστα, με την παιδίατρό μου και εκείνη μου επιβεβαίωσε όσα ήδη ήξερα. “Πολλά μωρά γεννιούνται με απαλό χνούδι στο κεφαλάκι τους. Πολλά εμφανίζουν, αρκετές φορές, και κενά στο τριχωτό της κεφαλής τους. Η κατάσταση αυτή όμως αλλάζει, συνήθως από τον τρίτο μήνα και μετά, και στην ηλικία των 2, πλέον, οι επιδερμικές τρίχες έχουν αντικατασταθεί από κανονικά μαλλιά.”

Διαβάστε τι έγινε μετά στο Infokids.com.cy.