Η πιο γλυκιά εικόνα της ημέρας: Πιτσιρικάκι φιλά τη φάλαινα που βρέθηκε τραυματισμένη στον Άλιμο (video)

Η πιο γλυκιά εικόνα της ημέρας: Πιτσιρικάκι φιλά τη φάλαινα που βρέθηκε τραυματισμένη στον Άλιμο (video)

Η εικόνα με την τραυματισμένη φάλαινα που βρίσκεται στην παραλία του Αλίμου συγκινεί.

Η κινητοποίηση που γίνεται για να διασωθεί η φάλαινα «ζιφιός» είναι αρκετά μεγάλη, αν και η μάχη που δίνουν οι ειδικοί θεωρείται αρκετά δύσκολη.

Η φάλαινα είχε βγει στα ρηχά από την Πέμπτη με τους λιμενικούς να τη βάζουν στα ανοιχτά αλλά εκείνη να επανέρχεται στα ρηχά λίγες ώρες αργότερα.

Η αγωνία που υπάρχει για τη φάλαινα είναι έκδηλη και μπορεί να αποτυπωθεί στην πιο γλυκιά εικόνα που είδαμε σήμερα, που μας έκανε να χαμογελάσουμε και να συνειδητοποιήσουμε για μία ακόμη φορά το πόσο μεγαλείο κρύβει η παιδική ψυχή.

Ένας μικρός τηλεθεατής -και πιθανώς επηρεασμένος από τα παραμύθια και τις ταινίες που έχει δει- βλέποντας τη φάλαινα «ζιφιός» να υποφέρει, σπεύδει στην τηλεόραση να τη φιλήσει, μήπως της δώσει δύναμη για να σωθεί.

Το συγκινητικό στιγμιότυπο είναι στο 2.24 του βίντεο

Αμυράς: Υποφέρει η φάλαινα

«Δυστυχώς αυτή τη στιγμή υποφέρει», «η πρόγνωση δεν είναι καλή», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς από τον Άλιμο, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα». Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για φάλαινα – φυσητήρα αλλά για φάλαινα – Ζιφιό, δηλαδή μια ραμφοφάλαινα που ζει συνήθως σε βυθούς από 1 έως 3 χλμ. Το γεγονός ότι έχει βρεθεί σε τόσο ρηχά νερά δείχνει ότι προφανώς αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα, τόνισε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης:

Απίστευτο: Μικρή φάλαινα βρέθηκε στην παραλία του Αλίμου!

Κεραμέως για Γιορτή Τριών Ιεραρχών: “Καλή πρόοδο στους μαθητές με σύμμαχο τη γνώση”

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος ξεσπά για τη μεγάλη αδικία στις άδειες εγκυμοσύνης ιδιωτικού και δημόσιου τομέα