Η συγκλονιστική ιστορία της 7χρονης που «έσβησε» από την παράνοια της μητέρας της

Η συγκλονιστική ιστορία της μικρής Ολίβια που «έσβησε» από την παράνοια της μητέρας της

Η ιστορία της μικρής Ολίβιας συντάραξε ολόκληρο τον κόσμο. Το κοριτσάκι μπαινόβγαινε στα χειρουργία και έπαιρνε φάρμακα, μέχρι τη στιγμή που έφυγε από τη ζωή. 

Και το πιο τραγικό όλων ήταν πως το παιδί ήταν υγιέστατο. Ένοχη για τον θάνατό της ήταν η ίδια της η μητέρα και το Σύνδρομο Μινχάουζεν δι’ αντιπροσώπου, από το οποίο έπασχε.

Η Κέλλυ Τέρνερ δήλωσε ένοχη στο δικαστήριο για την κακοποίηση του παιδιού που κατέληξε στον θάνατό του το 2017.

Οι αρχές ανέφεραν ότι η Τέρνερ έλεγε ψέματα στους γιατρούς για το ιατρικό ιστορικό της μικρής Ολίβια, ενώ «διαφήμιζε» τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε για την περίθαλψη της 7χρονης.

Μάλιστα, κατάφερε να συγκεντρώσει από φιλανθρωπίες υπέρογκα ποσά, εξαπατώντας τους πάντες.

Η αιτία θανάτου

Η αιτία θανάτου του κοριτσιού αναφέρθηκε αρχικά ως εντερική ανεπάρκεια, αλλά μια νεκροψία αργότερα δεν βρήκε στοιχεία για αυτήν την κατάσταση. Οι αρχές δεν έχουν πει τι τη σκότωσε, αλλά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι γιατροί φαίνεται πως κατέληξαν στο ότι η Τέρνερ σταμάτησε να ταΐζει την κόρη της.

Η Τέρνερ μετακόμισε στο Κολοράντο από το Τέξας με τις τρεις κόρες της και είπε στους γιατρούς ότι από το 2012 η Ολίβια είχε πολλές ασθένειες, πείθοντάς τους να κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις και να συνταγογραφούν φάρμακα για ασθένειες που δεν είχε.

Το αποκορύφωμα ήταν, ότι είχε φτάσει μέχρι το «Make a Wish», προκειμένου ως… μελλοθάνατη να της πραγματοποιήσουν την μεγαλύτερη επιθυμία της.

Οι ψυχίατροι είπαν ότι η συμπεριφορά της μητέρας φαίνεται να ταιριάζει με το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου, μια ψυχολογική διαταραχή στην οποία οι γονείς ή οι φροντιστές αναζητούν προσοχή από την ασθένεια των παιδιών ή των εξαρτώμενων ατόμων τους και μερικές φορές τους προκαλούν τραυματισμούς.

Ωστόσο, οι ειδικοί είπαν ότι αυτού του είδους οι περιπτώσεις δεν είναι εύκολο να εντοπιστούν. Μάλιστα, η Τέρνερ ανέφερε το σύνδρομο από μόνη της κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης, ωστόσο αρνήθηκε ότι το είχε.

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Πάτρα: To post που προκαλεί ερωτηματικά 1,5 μήνα πριν από το θάνατο της Ίριδας

Γνωρίζατε ότι το νεογέννητο κοριτσάκι σας μπορεί να έχει… «μίνι περιόδο»;

Αυτοί οι καβγάδες μεταξύ των γονιών επηρεάζουν αρνητικά τα παιδιά