Η θεατρική ομάδα ARTimeleia “ανεβάζει” παιδικές παραστάσεις σε παιδικές χαρές της Αθήνας!

Μια πρωτότυπη πρόταση έρχεται τις επόμενες ημέρες από τη θεατρική ομάδα ARTimeleia, η οποία αποφάσισε να πάει το… βουνό στον Μωάμεθ, μεταφέροντας το παιδικό θέατρο στις παιδικές χαρές της πόλης!

Αφού η πανδημία οδήγησε στο να κλείσουν τα θέατρα, την περασμένη Άνοιξη, και στο να λειτουργούν μόνο υπαίθρια (άγνωστο για πόσο ακόμα) την περίοδο που διανύουμε, η θεατρική ομάδα ARTimeleia, η οποία αποτελείται από ανάπηρους με νευρομυϊκές βλάβες και μη ηθοποιούς, είχε την ιδέα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που διοργανώνει ο Δήμος Αγίου Δημητρίου να “ανεβάσει” την παιδική της παράσταση “Ένα κορίτσι με ίσκιο αγοριού” (από το βιβλίο “Η ιστορία της Λιλής που είχε ίσκιο αγοριού”) στις παιδικές χαρές του Δήμου.

“Οι γονείς της Λιλής τη λένε αγοροκόριτσο. Έτσι η Λιλή μια μέρα ξυπνάει και έχει ίσκιο αγοριού! Είναι αυτό που νιώθει ή αυτό που της λένε οι άλλοι ότι είναι;” Η νέα παραγωγή της ομάδας πραγματεύεται τους “ίσκιους” των στερεοτύπων που υπάρχουν και θεριεύουν στη ζωή μας. Για ακόμα μία φορά, μέσα από ένα «παιδικό αφήγημα», η ομάδα ARTimeleia ψάχνει την αλήθεια που κρύβεται πάντα πίσω από τις «ταμπέλες».

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία της Αννίτας Καπουσίζη, κάνει πρεμιέρα στις 20 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30 στην παιδική χαρά ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ στον Αγιο Δημήτριο.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν σε παιδικές χαρές των δήμων Αγίου Δημητρίου και Καισαριανής, ενώ από τις 5 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου η παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στο θέατρο Φούρνος.

Το αναλυτικό πρόγραμμα παραστάσεων

20 Σεπτεμβρίου: παιδική χαρά Ασυρμάτου – Δήμος Αγίου Δημητρίου στις 19:30

21 Σεπτεμβρίου: παιδική χαρά Μύρωνος – Δήμος Αγίου Δημητρίου στις 19:30 (με διερμηνεία στη νοηματική). Μετά το τέλος της παράστασης θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Προσβασιμότητα = Λειτουργικότητα = Προοπτική. Μιλώντας για την εξίσωση που οδηγεί στην κοινωνική συνύπαρξη ανθρώπων με και χωρίς αναπηρία». Στη συζήτηση θα πάρουν μέρος οι συντελεστές της παράστασης, η κ. Πόπη Μάλεση, Ψυχολόγος, Αρχισυντάκτρια του nevronas.gr και ο Αντιδήμαρχος του Αγίου Δημητρίου κ. Σπήλιος Διαβολίτσης. Συντονίζει ο Νικόλας Τζαβάρας, Δημοσιογράφος / Βοηθός Εργοθεραπευτής από το nevronas.gr

28 & 29 Σεπτεμβρίου: παιδική χαρά ΣΚΟΠΕΥΤΗΡΙΟΥ- Δήμος Καισαριανής στις 19:30

5-6-7 & 12-13-14 Οκτωβρίου: θέατρο ΦΟΥΡΝΟΣ στις 21:15

Συντελεστές: Διασκευή-Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Αννίτα Καπουσίζη / Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαρία Γκιώνη – Μυρτώ Κωτσιοπούλου
Κίνηση: Φαίδρα Σούτου / Φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος / Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Νίκος Συμβουλίδης / Σκηνικά-Κοστούμια: ομάδα ARTimeleia

Παίζουν: Μαρία Γκιώνη, Ειρήνη Ιωάννου, Ιορδάνης Κασάπογλου, Μαριλιάνα Λυγερή, Πάνος Πολυπαθέλης, Βασίλης Ψυλλάς / Διερμηνεία στη νοηματική: Ανδρονίκη Ξανθοπούλου / Διάρκεια: 50’

Εισιτήρια: Στις παιδικές χαρές: ελεύθερη συνεισφορά / Στο θέατρο Φούρνος: 10 ευρώ (γενική είσοδος), 5€ (φοιτητές, άνεργοι, άνω των 65 και ατέλειες)