Ηλεία: Θρήνος για τον 19χρονο Αντώνη που “‘εφυγε” τόσο νωρίς στον ύπνο του – Το “αντίο” των συμπαικτών στο ποδόσφαιρο

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την τραγωδία που βιώνει η οικογένεια του 19χρονου Αντώνη που βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι το χθες το πρωί.

Θρήνος για τον 19χρονο Αντώνη που “‘εφυγε” τόσο νωρίς στον ύπνο του

Συγγενείς, φίλοι και συμπαίκτες του 19χρονου Αντώνη Μπορδόκα δεν μπορούν να πιστέψουν ότι το παλικάρι έφυγε τόσο πρόωρα και τόσο αιφνίδια από τη ζωή.

Η ΜΑΝΑ ΒΡΗΚΕ ΝΕΚΡΟ ΤΟ 19ΧΡΟΝΟ ΓΙΟ ΤΗΣ

Η μητέρα του άτυχου 19χρονου περίπου στις έντεκα το πρωί πήγε να δει στο δωμάτιο του γιου της γιατί δεν είχε ξυπνήσει ακόμα και διαπίστωσε πως το παλικάρι είχε παγώσει.

Άμεσα κλήθηκε το ΕΚΑΒ ενώ έγιναν προσπάθειες να επαναφέρουν το 19χρονο και από το οικογενειακό περιβάλλον. Κάτι που συνέχισαν και οι διασώστες του ΕΚΑΒ.

Το παλικάρι όμως ήταν παγωμένο και φαίνεται πως είχε φύγει από τη ζωή μέσα στη νύχτα.

Ο 19χρονος σύμφωνα με πληροφοριες ήταν ποδοσφαιριστής σε ομάδα της περιοχής και είχε επιστρέψει χθες από το γήπεδο που έπαιζε μπάλα το απόγευμα.

ΜΕΤΑ ΤΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΦΑΓΗΤΟ ΕΠΕΣΕ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΞΥΠΝΗΣΕ

Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αφότου παρέλαβε το παλικάρι, το διακόμισε συνοδεία της Αστυνομίας στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΑ ΔΩΣΕΙ Η ΝΕΚΡΟΨΙΑ

Ο νεαρός ο οποίος σπούδαζε στην Καλαμάτα, ενώ παράλληλα ασχολούνταν ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο δεν είχε παρουσιάσει κάποια αδιαθεσία το προηγούμενο βράδυ.

“ΕΦΥΓΕ” ΝΩΡΙΣ Ο 19ΧΡΟΝΟΣ AΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΡΔΟΚΑΣ

Συλλυπητήριο εξέδωσε ο Ολυμπιακός Σαβαλιών, ομάδα που αγωνιζόταν τα τελευταία χρονιά ο 19χρονος Αντώνης. Στην ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

“Ο Ολυμπιακός Σαβαλίων εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Αντώνη Μπορδόκα, για τον άδικο και τόσο πρόωρο  χαμό του. Ο Αντώνης ξεκίνησε στις ακαδημίες    της ομάδας μας από το 2014, μικρό παιδί, κατορθώνοντας γρήγορα να γίνει  μέλος της μεγάλης ομάδας. Σε κάθε του κίνηση ξεχώριζε, όχι μόνο για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες, αλλά και για το ήθος και την ευγένεια που τον χαρακτήριζε. Η απώλειά του γέμισε θλίψη όλη την τοπική κοινωνία και όχι μόνο.  Αντώνη μας άφησες νωρίς,   καλό ταξίδι…”

Η κηδεία του 19χρονου Αντώνη θα τελεστεί σήμερα στις 4:30 το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής στον Αμπελόκαμπο.

Φως στα αίτια του θανάτου του θα ρίξουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας-νεκροτομής που θα διενεργηθεί.

ΑΙΦΝΙΔΙΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΥΠΝΟ

Σύμφωνα με την παιδίατρο Άνννα Παρδάλη που μίλησε στο Ιnfokids.gr , λοιπόν, σε κάθε ηλικία μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά αίτια που ένα παιδί χάνει τόσο πρόωρα τη ζωή του. Για τα μωρά υπάρχει το Σύνδρομο Αιφνίδιου Θανάτου, το οποίο αποτελεί κίνδυνο κατά τους πρώτους μήνες της ζωής, χωρίς όμως να έχει σαφή αίτια.

Για τα μεγαλύτερα παιδιά και τα παιδιά στην εφηβεία, ωστόσο, τα αίτια μπορεί να είναι τόσο παθολογικά όσο και ψυχοσυναισθηματικά. Συγκεκριμένα:

-Καρδιολογικά αίτια: Υπάρχει πιθανότητα ένα παιδί να πάσχει από κάποια καρδιοπάθεια που δεν έχει δώσει καθόλου συμπτώματα σε όλη του τη ζωή. Συνήθως, βέβαια, στην περίπτωση αυτή, ο κίνδυνος εκδηλώνεται την ώρα έντονης άσκησης (όπως συνέβη με τον άτυχο 11χρονο στον Βόλο) και σπανιότερα σε συνθήκη ηρεμίας (π.χ. στον ύπνο).

-Ανεύρυσμα: Υπάρχει πιθανότητα το παιδί να έχει κάποια συγγενή διαμαρτία διάπλασης του κεντρικού νευρικού συστήματος, η οποία να προκαλέσει ανεύρυσμα ακόμα και σε συνθήκες ηρεμίας (π.χ. στον ύπνο), όμως αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να προβλέψει κανείς.

– Διαβητική κετοξέωση: Πρόκειται για μια σπάνια, αλλά δυνητικά θανατηφόρα, επιπλοκή σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου Ι και ΙΙ. Στην κατάσταση αυτή, αν τα επίπεδα σακχάρου πέσουν σημαντικά, το παιδί μπορεί να πέσει ακόμα και σε κώμα, το οποίο αν δεν αντιμετωπιστεί άμεσα, μπορεί να αποβεί μοιραίο.

ΠΩΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ

Σύμφωνα με την παιδίατρο, αναφορικά με τους παθολογικούς κινδύνους, αυτό που περνά από το χέρι των γονιών να κάνουν (δεδομένου ότι δεν συντρέχει άλλο πρόβλημα υγείας) είναι έναν καρδιολογικό έλεγχο (σε συνδυασμό με αιματολογικές εξετάσεις) μία φορά στην προσχολική ηλικία, μία στη σχολική και έπειτα, από τα 12 έτη και μετά να γίνεται ετησίως ένα check up που θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε ηλεκτροκαρδιογράφημα και αιματολογικές εξετάσεις που θα ελέγχουν και το ζάχαρο στο αίμα.