Ηράκλειο: Ανείπωτη θλίψη για το 16 μηνών αγγελούδι – Ψάχνουν να βρουν τα αίτια της τραγωδίας

Στο πένθος βυθίστηκε μια οικογένεια από το Ηράκλειο που είδε το 16 μηνών Ραφαήλ να «σβήνει» μέσα στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Το αγγελούδι παρουσίασε, στις 13 Φεβρουαρίου, ένα πρόβλημα που λόγω της οξείας του μορφής, κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Βενιζέλειο νοσοκομείο αναφέρει το Cretalive.gr.

Όμως το μωρό παρουσίασε επιπλοκές στην εξέλιξη της κατάστασης του κι επιδεινώθηκε ραγδαία με αποτέλεσμα να αποφασιστεί, μια μέρα μετά η εισαγωγή του στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών, αυτές τις 40 ημέρες, το μικρό αγοράκι δεν μπόρεσε να ανακάμψει ποτέ και μάλιστα πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε στην οικογένεια πως η κατάσταση ήταν πλέον μη αναστρέψιμη .

Μάλιστα οι γονείς μέσα στον πόνο και την οδύνη τους βρήκαν τη γενναιότητα να αποφασίσουν να δωρίσουν τα όργανα του βρέφους και μάλιστα ενημερώθηκε άμεσα ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

Ωστόσο, λόγω της μακρόχρονης παραμονής του μωρού στη ΜΕΘ, τα όργανα του είχαν υποστεί αλλοιώσεις και τελικά δεν κατέστη δυνατή η λήψη τους.  Τελικά το άτυχο μωρό υπέκυψε.

Ψάχνουν ευθύνες 

Στο μεταξύ, λίγο πριν τις προχθες το βράδυ, ολοκληρώθηκε η νεκροψία – νεκροτομή, στη σορό του άτυχου βρέφους, παρουσία πραγματογνώμονα της οικογένειας, της ιατροδικαστού Ελπίδας Σπανουδάκη.

Η οικογένεια, νωρίτερα, είχε ζητήσει από τις εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές, να επιτρέψουν την παρουσία της δικής της πραγματογνώμονα στην νεκροψία, επιθυμώντας να διερευνηθεί εάν υπάρχουν ευθύνες των γιατρών για τον χαμό του μωρού της.

Το Cretalive, επικοινώνησε με την κ. Σπανουδάκη, η οποία επισήμανε ότι θα περιμένει τα αποτελέσματα των ιστολογικών εξετάσεων, πριν καταλήξει σε κάποιο συμπέρασμα.

Να σημειωθεί ότι το Cretalive ζήτησε την άποψη του διοικητή του ΠΑΓΝΗ, Γιάννη Τασόπουλου, ο οποίος  είπε πως περιμένει τη νεκροψία νεκροτομή πριν προβεί σε ανακοινώσεις.

Το συγκλονιστικό «ευχαριστώ» της οικογένειας

Ένα ευχαριστώ από καρδιάς στον κόσμο που συμπαραστάθηκε στην οικογένεια του μικρού Ραφαήλ που «έσβησε» στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ έγραψε η θεία του Όλγα Ξυλούρη που αναφέρει :

Ευχαριστούμε πολύ μέσα από την καρδιά μας όλους όσους μας συμπαραστάθηκαν στο άδικο χαμό του μωρού μας ,και εύχομαι με την θυσία του Ραφαήλ μας να αφυπνιστούν καποια άτομα που βρίσκονται σε θέσεις που ελέγχουν κάποιους ανεύθυνους βολεμένους που νομίζουν ότι των ανθρώπων τα παιδιά είναι αναλώσιμα……Και πάλι σας ευχαριστώ.