Ήταν μόλις 10 μηνών όταν διαγνώστηκε με Μηνιγγίτιδα Β – Σήμερα είναι χρυσή πρωταθλήτρια ενόργανης!

Αποτελεί το παιδί-θαύμα στο Bath του Ηνωμένου Βασιλείου –και όχι άδικα. Ήταν μόλις 10 μηνών, όταν η Harmonie-Rose Allen διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα Β. Οι γιατροί έδωσαν τότε λιγότερες από 10% πιθανότητες να επιζήσει. Έξι χρόνια μετά, το κορίτσι όχι μόνο κατάφερε να επιζήσει, αλλά συνεχίζει να προοδεύει με τρόπο θαυμαστό!

Το παιδί νόσησε τον Σεπτέμβριο του 2014. Οι γονείς της κάποιο βράδυ, ενώ κοιμόταν, κατάλαβαν ότι δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Την μετέφεραν στο νοσοκομείο, όμως οι γιατροί δεν εντόπισαν κάποιο πρόβλημα και τους έστειλαν ξανά στο σπίτι. Το επόμενο πρωί τα ίδια: Παρά τους σπασμούς, το μωρό στάλθηκε ξανά στο σπίτι. Μερικές ώρες αργότερα, όταν άρχισε να γίνεται ληθαργική και ένα εξάνθημα σα μελανιά εμφανίστηκε στη μύτη της, όλοι κατάλαβαν, ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά.

Κατά τη νοσηλεία της στο Bristol Royal Hospital for Children, στο οποίο την έστειλαν από το νοσοκομείο του Bath, τα πόδια και τα χέρια του παιδιού χρειάστηκε να ακρωτηριαστούν. Λίγες ώρες αργότερα, είχαν ακρωτηριαστεί… Η μικρούλα σήμερα έχει σημειώσει τεράστια πρόοδο, παρά τις μόνιμες αναπηρίες που της άφησε η νόσος, αλλά μας υπενθυμίζει την αξία του εμβολιασμού κατά της Μηνιγγίτιδας Β.

Το εμβόλιο κατά της Μηνιγγίτιδας Β αποτελεί τη μοναδική πρόληψη για τη νόσο. Να σημειωθεί ότι ένας στους δέκα ενηλίκους φέρει το βακτήριο της νόσου ασυμπτωματικά και μπορεί να τη μεταφέρει στα παιδιά μέσω καθημερινών συνηθειών, όπως π.χ. το φιλί, ο βήχας και το φτάρνισμα. Ο εμβολιασμός των παιδιών μπορεί να ξεκινήσει από την ηλικία των 2 μηνών και άνω.

Το μωρό χρειάστηκε να μείνει έναν ολόκληρο μήνα στην εντατική, μέχρι να δείξει τα πρώτα σημάδια βελτίωσης. Χρειάστηκε να υποβληθεί σε άλλα 10 χειρουργεία από τότε και θα συνεχίσει να χειρουργείται. Κι όμως, όπως λένε οι γονείς της, από την πρώτη κιόλας στιγμή, η απίθανη αυτή μικρούλα αποφάσισε να μην το βάλει κάτω!

Στην πάροδο των ετών η Harmonie-Rose έχει επιτύχει τεράστια κατορθώματα: Έχει μάθει να περπατά με τεχνητά μέλη, να παίζει ποδόσφαιρο, να κολυμπά… Mιλά η ίδια δημόσια για τα συμπτώματα της Μηνιγγίτιδας Β και πώς μπορεί κανείς να προστατευτεί από αυτήν, ενώ πρόσφατα πήγε για πρώτη φορά χέρι-χέρι βόλτα με τη μικρή της αδερφούλα, χάρη στο νέο της τεχνητό μέλος.

Τον περασμένο Νοέμβριο, η 7χρονη σήμερα Harmonie-Rose κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο σε διαδικτυακούς αγώνες ενόργανης γυμναστικής για παιδιά ΑμεΑ από όλο τον κόσμο. Περισσότερα από 100 παιδιά συμμετείχαν στους αγώνες, με την Harmonie να είναι η μοναδική από όλη τη Μ. Βρετανία που φτάνει στους τελικούς.

(πηγή ιστορίας / εικόνες: facebook.com/HopeForHarmonie)