Κακοκαιρία Μπάλλος: “Βούλιαξε” το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (video)

"Βούλιαξε" το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Μπάλλος που σφυροκοπάει την Αττική προκάλεσε μεγάλες ζημιές στο Κέντρο Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού με αποτέλεσμα τουλάχιστον αύριο να παραμείνει κλειστό για το κοινό για να γίνει μια προσπάθεια να σωθούν μηχανήματα, κουστούμια και σκηνικά.

“Βούλιαξε” το Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Η ανακοίνωση του χώρου στο Facebook μαρτυρά το μέγεθος της καταστροφής ενώ τα Video αποτυπώνουν τις μεγάλες ζημιές. Αναλυτικά η ανακοίνωση γράφει ότι ”

Το ισόγειο, όπου βρίσκεται η έκθεση του Μουσείου, οι χώροι υποδοχής, τα καμαρίνια του Θεάτρου «Θέατρον», στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», τα γραφεία, καθώς και τα δύο υπόγεια του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, όπου σημειωτέον υπάρχει και υποσταθμός της ΔΕΗ, πλημμύρισαν.

Έχουν σημειωθεί μεγάλες καταστροφές σε μηχανήματα, ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, αλλά και σε κοστουμια και σκηνικά του Θεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού.

Τα στελέχη και το προσωπικό του Ιδρύματος, αφού απομάκρυναν με ασφάλεια τους επισκέπτες του Μουσείου και τα οχήματατα, επιχείρησαν να περιορίσουν τις εκτεταμένες καταστροφές και να πραγματοποιήσουν άντληση των υδάτων, εν μέσω μόνιμης διακοπής ρεύματος.

Το Κέντρο Πολιτισμού ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ θα παραμείνει κλειστό για το κοινό, αύριο, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου.”

Το video

Διαβάστε επίσης:

Καταδίκη των περιστατικών βίας από τις Πρυτανικές Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Κακοκαιρία Μπάλλος: Ποια πανεπιστήμια θα είναι κλειστά αύριο (15/10)

Κακοκαιρία Μπάλλος: Θα γίνει τηλεκπαίδευση αύριο στα κλειστά σχολεία;