Καλά τα νέα: Από το Χονγκ Κονγκ μέχρι τη Νέα Ζηλανδία, τη Χαβάη και τη Μοντάνα… μηδέν νέα κρούσματα!

Σε όλο τον κόσμο ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κορωνοϊού φαίνεται να μειώνεται τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός πολύ ευχάριστο!

Τέσσερις τεράστιες γεωγραφικές περιοχές, όμως -μέσα σε αυτές και μια πολύ μεγάλη πόλη- κατάφεραν να γιορτάζουν μηδενικά κρούσματα!

Κανένα κρούσμα στο Χονγκ Κονγκ για 22 ημέρες

Μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές στη Γη, η πόλη του Χονγκ Κογνκ στην Κίνα, έχει 22 ημέρες να καταγράψει νέο περιστατικό κορωνοϊού. Το τελευταίο νέο κρούσμα καταγράφηκε στις 20 Απριλίου.

Οι ειδικοί, βέβαια, τονίζουν διαρκώς ότι οι πολίτες πρέπει να κρατούν τις αποστάσεις ασφαλείας στις εξόδους τους σε πάρκα, παραλίες, εστιατόρια, τα οποία ανοίγουν με περιοριστικούς όρους.

Ο φόβος ενός νέου μεγάλου κύματος κορωνοϊού ήταν έντονος, ειδικά τον Φεβρουάριο οπότε και άρχισε σταδιακά η άρση των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας, αλλά κυβερνώντες και πολίτες κατάφεραν να διαχειριστούν πολύ καλά την υπόθεση από τότε.

Νικήτρια η Νέα Ζηλανδία

Μία χώρα η οποία είναι πολύ πιθανό να κηρυχθεί νικήτρια ενάντια σε αυτήν πανδημία είναι η Νέα Ζηλανδία, η οποία απέσυρε ολοκληρωτικά τα περιοριστικά μέτρα πριν μία εβδομάδα, αφού δεν καταγράφηκε κανένα νέο κρούσμα του ιού.

Περίπου στα μέσα του Μαρτίου στην μακρινή χώρα είχαν καταγραφεί 20 θάνατοι και παρά το γεγονός ότι τα μέτρα άρθηκαν, πολλά εστιατόρια παραμένουν κλειστά και η τήρηση αποστάσεων συνεχίζει να ενθαρρύνεται.

Ο Υπουργός Υγείας της χώρας, Ashley Bloomfield, δήλωσε πως το ότι δεν υπάρχουν νέες περιπτώσεις COVID-19 στη Νέα Ζηλανδία, είναι ένα λόγος για εορτασμούς, καθώς είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που κατέβαλλαν όλοι.

Διαβάστε ακόμη: Άνοιξαν τα σχολεία στη Γαλλία ξεκινώντας από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

«Καθαρές» περιοχές των ΗΠΑ

Στα νησιά της Χαβάης δεν έχει καταγραφεί νέο περιστατικό κορωνοϊού από τις 8 Μαΐου και είναι η πρώτη φορά που μέσα σε δύο μήνες η εξάπλωση του ιού σταμάτησε ολοκληρωτικά.

Από τις 18 Μαΐου οι κυβερνώντες θα επιτρέψουν στους κατοίκους να ζητήσουν αποζημίωση για τα έξοδα τους (ενοίκιο – επίδομα παιδιού), αν επηρεάστηκαν οικονομικά όλον αυτόν τον καιρό, ενώ τα περιοριστικά μέτρα αρχίζουν να αίρονται με την επαναλειτουργία επιχειρήσεων που δεν ενέχουν μεγάλο ρίσκο μετάδοσης του ιού.

Οι αρχές στην Χονολουλού συνεργάζονται με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς για να προσφέρουν οικονομική βοήθεια σε πιο ευάλωτες ομάδες πολιτών.

Κανένα περιστατικό δεν καταγράφηκε επίσης και στην περιοχή της Μοντάνα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μετά τα καλά αυτά νέα, στις 7 Μαΐου τα σχολεία θα είχαν την επιλογή να λειτουργήσουν ξανά κανονικά.