Άνοιξαν τα σχολεία στη Γαλλία ξεκινώντας από την Πρωτοβάθμια εκπαίδευση

Η κάθε χώρα λειτουργεί με τον δικό της τρόπο αναφορικά με την άρση των μέτρων και, συγκεκριμένα, με την επιστροφή των μαθητών στα θρανία. Η Γαλλία, για παράδειγμα, άνοιξε ξανά χθες τα σχολεία της χώρας, ξεκινώντας από την επιστροφή των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα παιδιά γύρισαν στις τάξεις τους για να αντιμετωπίσουν εντελώς διαφορετικές συνθήκες εκπαιδευτικής διαδικασίας, όπως π.χ. τουλάχιστον 1 μέτρο απόστασης το ένα από το άλλο, αλλά και καθορισμένες θέσεις για να διατηρείται η απόσταση και στα διαλείμματα. Όσο για το μάθημα, την πρώτη ημέρα τουλάχιστον περιλάμβανε κανόνες υγιεινής, δηλαδή πώς να πλένουν τα παιδιά τα χέρια τους, να μην αγγίζουν το πρόσωπό τους, να μένουν μακριά το ένα από το άλλο κ.ο.κ.

Ωστόσο, δεν συμφωνούν όλοι με την έναρξη αυτή των σχολείων, μεταξύ των οποίων γονείς και συνδικάτα εκπαιδευτικών, δεδομένου ότι ο ιός συνεχίζει να κυκλοφορεί στην ευρύτερη περιοχή του Παρισιού: «Γιατί επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με τα μικρότερα παιδιά να τερματίζουν το κλείδωμα όταν ξέρουμε ότι θα είναι τα πιο δύσκολα για να εφαρμόσουν προστατευτικά μέτρα;» λέει χαρακτηριστικά επικεφαλής της ένωσης εκπαιδευτικών, μιλώντας στο ραδιόφωνο.

Την ίδια ώρα, μόλις το 1/3 των παιδιών γύρισε χθες στα θρανία, αφού οι γονείς των υπόλοιπων φοβούνται να τα στείλουν και το δίλημμα είναι μεγάλο, αφού από τη μία σκέφτονται την ασφάλειά τους και από την άλλη την ανάγκη τους για κοινωνικοποίηση.

Όπως δήλωσε στο Reuters δάσκαλος δημοτικού σχολείου από τη 16η συνοικία του Παρισιού: «Το σχολείο που θα ανακαλύψουν τα παιδιά δεν θα έχει καμία σχέση με το σχολείο που άφησαν πίσω».

Δείτε περισσότερες εικόνες από το σχετικό ρεπορτάζ του Reuters:

πηγή φωτο: twitter.com/lioneltop