Καταγγελία 16χρονου για τον Jonathan Galindo: “Με απειλούσε πως θα σκοτώσει τους γονείς μου”

Πληθαίνουν οι καταγγελίες που έρχονται στο φως για Ελληνόπουλα που έχουν προσεγγιστεί από την καρικατούρα Γκούφι “Jonanthan Galindo” που μέσω της επικίνδυνης διαδικτυακής πρόκλησης που έχει στήσει, τα ωθεί να ξεφύγουν από τα όρια, να αυτοτραυματιστούν και σε πολλές περιπτώσεις να οδηγηθούν ακόμη και στο θάνατο.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η εξομολόγηση του 16χρονου Γιάννη Κολλάρου που στην τηλεοπτική εκπομπή του STAR “Αλήθειες με τη Ζήνα” αποκάλυψε ότι είχε επικοινωνία με την διαδικτυακή φιγούρα που έχει προκαλέσει συναγερμό στις αστυνομικές αρχές. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: ““Με απειλούσε πως θα σκοτώσει τους γονείς μου”.

Όλα όσα αποκάλυψε ο 16χρονος Γιάννης

Στο video που ακολουθεί, δείτε τη συγκλονιστική μαρτυρία του Γιάννη για τις δοκιμασίες που τον εξανάγκαζε η φρικιαστική διαδικτυακή φιγούρα και ο φόβος των απειλών πως θα σκοτώσει την οικογένειά του κάθε φορά που αντιδρούσε ενάντια στις προκλήσεις. Ο Γιάννης δηλώνει πως η συνομιλία του ήταν μια προσπάθεια από μέρους του να αφυπνίσει συνομηλίκους του από τη μάστιγα του Galindo, έχοντας ως συμπαραστάτη στη δύσκολη αυτή μάχη τη μητέρα του.

O Σφακιανάκης προειδοποιεί: “Γονείς, το νου σας! Ο “Γκούφι – Jonathan Galindo” οδηγεί τα παιδιά στην αυτοκτονία”

Ο Ιδρυτής του Ινστιτούτου Διεθνούς Κυβερνοασφάλειας (CSI Institute) και Ειδικός Ερευνητής Ηλεκτρονικών Εγκλημάτων, Μανώλης Σφακιανάκης, που έγραψε τις δικές του χρυσές σελίδες υπηρετώντας επάξια στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος  στην εκπομπή αναφέρθηκε εκτενώς σε αυτή την σκοτεινή πλευρά του διαδικτύου μέσω μιας φιγούρας παγκοσμίως γνωστής με μορφή καρτούν, η οποία προσεγγίζει χιλιάδες παιδιά παγκοσμίως και τα προτρέπει να δοκιμάσουν τα όριά τους και θέτωντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωής.κοσμίως δεκάδες παιδιά στην αυτοκτονία πριν από λίγα χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ. Σφακιανάκης φαίνεται πως το δίκτυο του Jonathan Galindo έχει φτάσει και στην Ελλάδα, αφού το CSI Institute έλαβε στα χέρια του πληροφορίες για άτομο που ντύνεται σαν τον γκούφι, τον γνωστό χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων της Disney, και προσεγγίζει σε ελληνικά chatrooms παιδιά ηλικίας 8 έως 12 ετών. Εκεί, τους βάζει μερικές προκλήσεις, οι οποίες γίνονται σταδιακά όλο και πιο επικίνδυνες για την σωματική ακεραιότητα του παιδιού. Σκοπός του είναι να οδηγήσει όλο και περισσότερα παιδιά στην αυτοκτονία.