Καταγγελία μητέρας: «Τα ΜΑΤ έλεγαν στα παιδιά πως θα φάνε χαστούκια»

Το μαθητικό συλλαλητήριο της Πέμπτης σημαδεύτηκε από επεισόδια. Τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου κάνει η φωτογραφία και το video που δείχνει 4 μαθητές να είναι περικυκλωμένοι από ΜΑΤ.

Μετά από παρέμβαση εκπαιδευτικών και μαθητών, οι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Μενιδίου αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η αστυνομία ισχυριζόταν ότι θα πραγματοποιήσει εξακρίβωση στοιχείων για να ελέγξει αν τα παιδιά έχουν πλαστές ταυτότητες. Το περιστατικό έλαβε χώρα έξω από το ξενοδοχείο Αμαλία στην πλατεία Συντάγματος.

Δείτε το video με το περιστατικό

Μητέρα δύο μαθητών που ήταν στην πορεία κατήγγειλε πως άνδρες των ΜΑΤ απειλούσαν τα παιδιά πως «θα φάνε χαστούκια».

Όπως χαρακτηριστικά είπε η κ. Ελένη στην πρωινή εκπομπή του OPEN οι δύο γιοι της, ο ανιψιός της και ένας φίλος τους είναι τα αγόρια σε μία από τις… διάσημες φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει τις τελευταίες ώρες. Κλείστηκαν από τα ΜΑΤ την ώρα που πήγαιναν να πάρουν το μετρό για να επιστρέψουν σπίτι τους μετά από την συγκέντρωση, χωρίς να έχουν κάνει τίποτα ή να έχουν κάποια τσάντα μαζί τους.

Όταν λοιπόν οι αστυνομικοί τους ρώτησαν αν έχουν κάτι ύποπτο πάνω τους και απάντησαν αρνητικά, εκείνοι τους είπαν: «Αν βρεθεί οτιδήποτε να ξέρετε οτι και οι τέσσερις θα φάτε χαστούκια».