Στο 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου- Κορδελιού τα μαθήματα γίνονται στις…σκάλες και στην αυλή

Μάθημα σε τραγελαφικές συνθήκες στο προαύλιο ή ακόμα και στις σκάλες του σχολείου αναγκάζονται να κάνουν εκ περιτροπής, οι μαθητές δύο τμημάτων του 3ου Γυμνασίου Κορδελιού καθώς δεν υπάρχουν αίθουσες για να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες σχολικής στέγης της περιοχής.

Όπως καταγγέλλουν οι γονείς, όταν ο καιρός είναι καλός, οι μαθητές κάνουν μάθημα στην αυλή, ενώ όταν βρέχει το μάθημα πραγματοποιείται στις εσωτερικές σκάλες του σχολείου.

Εισαγγελική παρέμβαση

Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Ελευθερίου- Κορδελιού περιέγραψαν στην εισαγγελέα τις τριτοκοσμικές εικόνες που βιώνουν καθημερινά τα παιδιά τους και ζήτησαν την παρέμβασή της για να βρεθεί επιτέλους λύση. Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι 285 παιδιά και 12 τμήματα στεγάζονται σε 9 1/2 αίθουσες, με αποτέλεσμα δυο τμήματα να αναγκάζονται να κάνουν μάθημα στην αυλή ή το απέναντι σχολείο.

Η εισαγγελέας ζήτησε από τους γονείς να κάνουν αναφορά, την οποία περιμένει να παραλάβει την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου για να ξεκινήσει τις όποιες διαδικασίες κρίνει απαραίτητες για την επίλυση του θέματος, και όπως η ίδια ανέφερε, μέχρι και ποινικές διαδικασίες αν χρειαστούν.

Οι γονείς των μαθητών έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους στη λύση της εισαγγελέως ανηλίκων για το αυτονόητο: να δοθεί η δυνατότητα στα παιδιά τους να κάνουν μάθημα σε μία κανονική αίθουσα.

Σύμφωνα με την Τασούλα Καλπάκη, γονέα μαθητή του σχολείου, γίνεται συλλογή χρημάτων για να πληρωθεί δικηγόρος που θα τους εκπροσωπήσει.

«Το πρωί έβρεχε και παιδιά έκαναν μάθημα στην αυλή», κατήγγειλε στο ThessToday.gr η κα Καλπάκη με έντονη δυσαρέσκεια για την ταλαιπωρία που υφίστανται τα παιδιά τους καθημερινά, βγαίνοντας από το πρόγραμμά τους και φυσικά από την ασφάλεια του σχολείου.