Σε εξέλιξη μαθητικό και εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας – Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με βασικό αίτημα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και κατευθύνονται προς τη Βουλή. Ζητούν, μεταξύ άλλων, μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη (έως 15 μαθητές ανά τμήμα), προσλήψεις καθηγητών ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά, επαρκές προσωπικό καθαριότητας και κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Το κεντρικό σύνθημα είναι «Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή, μόρφωση κι υγεία σε κάθε μαθητή» και στο συλλαλητήριο συμμετέχουν -και το στηρίζουν- σύλλογοι εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, γονείς, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, στις περιφέρειες, στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλες υπηρεσίες.

Απεργούν δάσκαλοι και καθηγητές

Στην σημερινή 24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία συμμετέχουν τόσο η ΟΛΜΕ όσο και η ΔΟΕ με αιτήματά τους τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα με μέγιστο τους 15, μαζικά και επαναλαμβανόμενα τεστ δωρεάν από το κράτος, σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αύξηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Επεισόδια στο μαθητικό συλλαλητήριο

Επεισόδια σημειώθηκαν κατά το μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.  Ομάδα περίπου 150 ατόμων αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας και πέταξε πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να “απαντούν” με χρήση χημικών. Το επεισόδιο έλαβε χώρα στη λεωφόρο Αμαλίας και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έγινε προσαγωγή ενός ατόμου, με κουκούλα, στην τσάντα του οποίου βρέθηκε μολότοφ.