Σχολείο στην Ιταλία κάνει μαθήματα στην παραλία λόγω κορωνοϊού

H πανδημία του κορωνοϊού καλά κρατεί παγκοσμίως και όλες οι χώρες προσπαθούν να βρουν αποτελεσματικές λύσεις αφενός για να συνεχιστεί η καθημερινότητα με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες για την οικονομία αφετέρου γιατί δεν πρέπει να μείνει πίσω η εκπαίδευση των παιδιών.

Στο εξωτερικό τα μαθήματα στην ύπαιθρο είναι μια διαδεδομένη πρακτική που εξαιτίας του κορωνοϊού έχει γνωρίσει τεράστια αποδοχή ώστε οι μαθητές να μην χρειάζονται να φοράνε μάσκα κατά τη διάρκεια της παράδοσης και όπως αποδεικνύουν σχετικές μελέτες με αυτόν τον τρόπο διδασκαλίας, βελτιώνεται και η συμμετοχή των μαθητών στο μάθημα.

Οι μαθητές κάνουν μαθήματα στην παραλία

Στο πλαίσιο αυτό μας έκανε εντύπωση η πρωτότυπη ιδέα που εφαρμόζει το σχολείο Madonna dell’Asilo’s στο Βάστο, στο νότιο Αμπρούτζο της Ιταλίας, για να μην χάσουν μαθήματα οι μαθητές αλλά και να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα κοινωνικής απόστασης.

Οι μαθητές παρακολουθούν τα μαθήματα έχοντας θέα στη θάλασσα, τα θρανία βρίσκονται τοποθετημένα στην άμμο και από πάνω τους για να είναι προφυλαμένοι οι μαθητές από τον ήλιο βρίσκονται ανοιχτές οι κλασικές ομπρέλες της παραλίας.

Η μέθοδος διδασκαλίας είναι το “InSabbiaMenti” που μεταφράζεται ως το σχολείο κάτω από την ομπρέλα χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης και αποδοχής από τους μαθητές.

«Τα παιδιά είναι χαρούμενα γιατί έχουν μία μοναδική εμπειρία που δεν μπορούν να έχουν πουθενά αλλού. Έτσι, κάνοντας μάθημα εδώ στην παραλία θεωρώ ότι είναι κάτι μοναδικό για αυτά» εξηγεί ο διευθυντής του σχολείου, Μασιμιλιάνο Μελτσιόρε.

Δείτε το video