Ζαχαράκη: “Τα όποια προβλήματα καταγράφονται στα σχολεία δεν λύνονται με «μαγικό ραβδάκι»”

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, σε σημερινή τηλεοπτική της συνέντευξη στην εκπομπή  του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα»  κληθείσα να σχολιάσει το ζήτημα των καταλήψεων που συνεχίζεται σε πολλά σχολεία της χώρας, τόνισε ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με παιδαγωγική διάθεση, ζητώντας από τους καθηγητές να εξηγήσουν στους μαθητές τα προβλήματα και να συζητήσουν μαζί τις πιθανές λύσεις.

 Τα κλειστά σχολεία είναι φορέας ανισότητας

Όπως όμως τόνισε η κυρία Ζαχαράκη, θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν η σιωπηρή πλειοψηφία των μαθητών που λόγω των καταλήψεων παραμένει στο σπίτι και χάνει μαθήματα. Επιπλέον δημιουργούνται και ανισότητες ανάμεσα στα σχολεία καθώς τα περισσότερα λειτουργούν κανονικά και το πρόβλημα αυτό είναι μεγαλύτερο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που θα δώσουν Πανελλήνιες Εξετάσεις.

Τα προβλήματα στα σχολεία δεν  λύνονται με «μαγικό ραβδάκι»

Η κυρία Ζαχαράκη, υπογράμμισε ότι οι καταλήψεις δεν είναι ούτε η λύση, ούτε βέβαια η απάντηση στα προβλήματα, καθώς το κλειστό σχολείο είναι φορέας ανισότητας και είπε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή στο διάλογο με τους μαθητές, αλλά με ανοιχτά τα σχολεία. Eνώ τα όποια προβλήματα δεν λύνονται με «μαγικό ραβδάκι», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος ΟΛΜΕ για καταλήψεις: Θα κάνουμε στάση εργασίας όπου επιβληθεί τηλεκπαίδευση

Το μέτρο με τις απουσίες στην τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που κάνουν κατάληψη, «δεν είναι καθόλου παιδαγωγικό», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Θέμα 104,6” ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος.

«Δεν μπορούμε να παίξουμε το ρόλο του δεσμοφύλακα και του καταδότη των μαθητών. Εμείς θα ξαναδούμε τα παιδιά,. Αν χαθεί η σχέση που έχουμε, η προσπάθεια θα πάει χαμένη», συμπλήρωσε.

Όπως είπε «διαφωνούμε με την τηλεκπαίδευση αυτού του είδους, διαφωνούμε κάθετα με τις απουσίες».

Ανακοίνωσε, δε, ότι ως ΟΛΜΕ «θα κάνουμε στάση εργασίας σε σχολεία με κατάληψη, εκεί όπου θα μας επιβάλουν διευθυντές να κάνουμε τηλεκπαίδευση».

«Πρέπει να σεβόμαστε μαζικές συνελεύσεις μαθητών», προσέθεσε ο ίδιος, καταλήγοντας ότι την Πέμπτη η Ομοσπονδία θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.