Κεραμέως: “Θα αναπληρωθούν όλες οι χαμένες ώρες διδασκαλίας από τις καταλήψεις” – Τι θα ισχύσει από αύριο 1/10

Περισσότερα από 770 Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας τελούν υπό κατάληψη με το μαθητικό κίνημα να δείχνει ανυποχώρητο με αιτήματα που ξεκινούν από τη μη χρήση μάσκας  και φθάνουν στους λιγότερους  μαθητές ανά τάξη, στην πρόσληψη  προσωπικού καθαριότητας και στην κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων ενώ δεν απουσιάζουν και γενικότερα πολιτικά αιτήματα.

Πώς θα αναπληρωθούν οι χαμένες ώρες λόγω καταλήψεων

Με σημερινές της δηλώσεις, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, δεσμεύτηκε ότι θα αναπληρωθούν όλες οι χαμένες ώρες λόγω καταλήψεων και κανένας μαθητής δεν θα μείνει πίσω στην ύλη.

Αναπλήρωση χαμένων ωρών σε Σαββατοκύριακα και Αργίες

Ειδικότερα δήλωσε τα εξής: «Σχετικά με τις καταλήψεις σχολικών μονάδων, σημειώνονται τα εξής:

▪ Όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών,  Σαββάτων, σχολικών περιπάτων.

Ξεκινά υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση σε όσα σχολεία τελούν υπό κατάληψη

▪ Από αύριο (1/10), στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται από σήμερα το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.  Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους.

Θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία. Δεν  μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει  την πρόσβαση στην εκπαίδευση