Η Τήλος ανοίγει την αγκαλιά της και τα σχολεία της σε 11 προσφυγόπουλα

Την ώρα που τα Καμμένα Βούρλα έβαλαν «ασπίδες» παιδιά στην προσπάθεια να φτάσει βοήθεια σε ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, η Τήλος αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα.

Το πανέμορφο νησί των Δωδεκανήσων ανοίγει τα σχολεία του σε 11 προσφυγόπουλα , στέλνοντας ένα μήνυμα αληλλεγγύης και αγάπης προς τον άνθρωπο.

«Διεκδικούμε να ανήκουμε στους πολύτες που κατοχυρώνουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Διεκδικούμε να ανήκουμε στους ανθρώπους που δεν διαχωρίζουν τους άλλους για το χρώμα που έχει το δέρμα τους. Μας νοιάζει η ευτυχία των ανθρώπων», δήλωσε η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Δυστυχώς καμιά φορά ξεχνάμε. Όλοι μας είτε έχουμε κάποιον που έχει φύγει και ζει στο εξωτερικό, είτε είχαμε κάποιο συγγενή που υπήρξε πρόσφυγας», συμπλήρωσε η δήμαρχος του νησιού που τα τελευταία χρόνια έχει αγκαλιάσει τους πρόσφυγες, ζώντας μία αρμονική ζωή μαζί τους.

Μιλώντας για τα 11 προσφυγόπουλα, ανέφερε ότι πρόκειται για παιδιά δημοτικού και νηπιαγωγείου, οικογενειών προσφύγων που φιλοξενούνται στο νησί στο πλαίσιο του προγράμματος «Εστία».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι τέτοιο. Στα σχολεία μας υπάρχουν παιδιά από άλλες εθνότητες και κάθε μέρα βλέπουμε ένα χαρούμενο μωσαίκό παιδιών να παίζουν μαζί και να ανταλλάσσουν απόψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ακόμη, πως το νησί από το 2015 μέχρι και σήμερα συνεχίζει την φιλοξενία προσφύγων. «Για να το συνεχίζουμε ως σήμερα το πείραμα πέτυχε. Και οι πρόσφυγες έχουν πάρει πράγματα από την κοινωνία, αλλά και η κοινωνία από τους πρόσφυγες», σημείωσε η δήμαρχος Τήλου.