Αδιανόητο: Παιδιά ανάγκασαν 12χρονο με αυτισμό να πιει ποτό με χλωρίνη και κατέληξε σε κώμα

FDA: “Είναι ντροπή για μία ανεπτυγμένη χώρα να έχει παιδιά που νοσηλεύονται ή πεθαίνουν από κορωνοϊό”

Πολλές φορές τα παιχνίδια που σκαρφίζονται τα παιδιά μπορεί να καταλήξουν σε τραγωδία. Κάτι τέτοιο συνέβη και με ένα 12χρονο παιδί με αυτισμό, το οποίο μπήκε σε μηχανική υποστήριξη, αφότου εξαναγκάστηκε από μεγαλύτερα παιδιά να πιει χλωρίνη.

Ο Ρόνι Φίλιπς εγκατέλειψε το σπίτι του στο Κρόουλι, μια πόλη στα νότια της Αγγλίας, με τον 11χρονο αδερφό του την Παρασκευή το βράδυ, ενώ η μητέρα τους κοιμόταν στο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μαζί με τον αδελφό του συναντήθηκαν στη συνέχεια με μερικά μεγαλύτερα παιδιά εκείνο το βράδυ, όπου τον ανάγκασαν να πιει ένα ποτό που τα παιδιά ισχυρίστηκαν ότι ήταν αλκοόλ, αλλά τελικά φέρεται να ήταν αναμεμειγμένο με χλωρίνη, σύμφωνα με τη μητέρα του, Ντανιέλ Πόρτερ.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη ποια ουσία ήταν στο ποτό, ωστόσο η αστυνομία ερευνά το περιστατικό που έκανε τον 12χρονο να κατερρεύσει στη μέση του δρόμο.

Ο μεγαλύτερος αδερφός φώναξε την άμεση βοήθεια, φοβούμενος ότι ο Ρόνι είχε πεθάνει. Ο Ρόνι ήταν σε τεχνητό κώμα για ημέρες, αλλά τελικά διέφυγε τον κίνδυνο και θα επιστρέψει σπίτι του.

Η Πόρτερ μέσα από την εμπειρία του γιου της εφιστά την προσοχή άλλων γονέων, επισημαίνοντας τους κινδύνους του ποτού και των ναρκωτικών.

«Θέλω απλώς να κάνω τους ανθρώπους να συνειδητοποιήσουν τους κινδύνους του ποτού, των ναρκωτικών και των χαζών παιχνιδιών μεταξύ παιδιών που πολλές φορές μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στο θάνατο», τόνισε η μητέρα στο Sussex Live

Πηγή: Newsweek