Καταγγελία σοκ για bullying σε σχολείο της Θεσσαλονίκης – «Ο γιος μου ήρθε στο σπίτι μαχαιρωμένος»

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά bullying και οι καταγγελίες για επιθετική συμπεριφορά μαθητών στα σχολεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

«Ο γιος μου ήρθε στο σπίτι μαχαιρωμένος»

Πατέρας μαθητή σχολείου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, καταγγέλλει ότι ο γιος του εδώ και 2,5 χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπο με τη βία και πως έχει δεχθεί ακόμα και μαχαιριά εκτός ωραρίου σχολείου. Δριμύ είναι και το κατηγορώ του γονέα σε βάρος εκπαιδευτικών, λέγοντας ότι δεν έχουν κάνει τίποτα για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Ειδικότερα, ο κ. Αλέξανδρος Γιάντσης κατήγγειλε στο  Focus FM ότι ο γιος του δέχεται συστηματικές επιθέσεις από μία ομάδα περίπου 10 παιδιών, για τις οποίες έχει ενημερώσει πολλές φορές και τη διεύθυνση του σχολείου αλλά και την Πρωτοβάθμια. Και συμπληρώνει ότι «αυτή η βία, προστατεύεται από τους καθηγητές του και του γονείς συγκεκριμένων μαθητών».

«Προσπάθησα να δώσω λύση μόνος μου, έχω επισκεφθεί το σχολείο περισσότερες από 25 φορές. Έχω πάει και στην Πρωτοβάθμια. Το παιδί μου έχει υποστεί ξυλοδαρμούς, άγρια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Φτάσαμε στο σημείο εκτός ωραρίου να τον μαχαιρώσουν στη δεξιά ωμοπλάτη», είπε.

«Στο σχολείο κάθε φορά που ο μικρός διαμαρτύρεται, η δασκάλα τον προτρέπει να συνεχίσει να “παίζει” με τους φίλους του, λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Πρόκειται για ένα φυσιολογικό και πολύ κοινωνικό παιδί, που παρενοχλείται ακόμα και όταν βρίσκεσαι μαζί με φίλους του.

Κάποια στιγμή που προσπάθησε η γυναίκα μου να το συζητήσει με τη μητέρα ενός από τα παιδιά που δημιουργούν το πρόβλημα, δέχθηκε και η ίδια επίθεση. Σκοπεύω να κινηθώ πλέον νομικά, κατά του σχολειού και παντός υπευθύνου, Τα περιστατικά βίας στα σχολεία πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως. Ας σκεφτούν όλοι ότι είναι πολύ κοντά στο να συμβεί το κακό στο δικό τους το παιδί”, σημείωσε.

Διαβάστε επίσης:

Η ολοκαίνουργια παιδική χαρά της Αττικής με τα πιο διασκεδαστικά παιχνίδια που είδατε ποτέ σας περιμένει!

Μία μαμά ξεσπά: Σταματήστε πια να μου λέτε ΠΟΤΕ θα κάνει ΤΙ το δικό μου παιδί!

Αγωνία στην Αλεξανδρούπολη: 15χρονος ποδοσφαιριστής κατέρρευσε στο γήπεδο – Τα νεότερα για την υγεία του