Κατάληψη στο ΕΠΑΛ όπου έλαβε χώρα το συμβάν λεκτικής επίθεσης σε καθηγήτρια

Μετά τη χθεσινή δημοσιοποίηση του απαράδεκτου συμβάντος, κατά το οποίο μαθητής ασκεί λεκτική βία σε καθηγήτριά του, προκειμένου εκείνη να του σβήσει μια απουσία, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Κορδελιού Ευόσμου, όπου έλαβε χώρα η επίθεση πριν από έναν χρόνο, πραγματοποιούν σήμερα, Τρίτη 28 Ιανουαρίου, κατάληψη σε ένδειξη συμπαράστασης στον μαθητή.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ με σχετικό ρεπορτάζ, οι μαθητές προχωρούν σε κατάληψη ως ένδειξη συμπαράστασης στον μαθητή τους, καθώς όπως σημειώνουν ο συγκεκριμένος θα έμενε από απουσίες.

Οι μαθητές, μάλιστα, έχουν αναρτήσει πανό το οποίο γράφει «όχι μαθητές στα δικαστήρια» και ισχυρίζονται ότι θέλουν οι καθηγητές να μπορούν να τους επιβάλλονται με τα λόγια. Επισημαίνουν ότι δεν θέλουν αυστηρές ποινές, καθώς αυτές αντί να λύνουν, δημιουργούν νέα προβλήματα.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ο συγκεκριμένος μαθητής που πρωταγωνιστεί στο επεισόδιο είχε θέματα διαχείρισης θυμού.

Αναφορικά με το συμβάν, η καθηγήτρια να επιφυλάσσεται για το εάν θα κινηθεί νομικά. Πάντως, στον συγκεκριμένο μαθητή είχε επιβληθεί τότε η ποινή της αποβολής μίας μέρας για την συμπεριφορά του.

Η ίδια, πάντως, με δηλώσεις της στο Open έδωσε την δική της απάντηση στο πώς κατάφερε να παραμείνει ψύχραιμη κατά το ξέσπασμα του μαθητή: «Με τα παιδιά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Μέσα σε μια αίθουσα διδασκαλίας πρέπει να είμαστε σαν σε εκκλησία. Όμως ακόμη και αν τα παιδιά δεν κάνουν ησυχία μέσα στην τάξη, εγώ πρέπει να είμαι ψύχραιμη. Είμαι εκπαιδευτικός δείχνω τον δρόμο».