Λεκτική επίθεση μαθητή ΕΠΑΛ σε καθηγήτρια: Πότε συνέβη το περιστατικό και ποια η ποινή που επιβλήθηκε

Σάλος έχει προκληθεί με το viral video που δείχνει την άνευ προηγουμένου λεκτική επίθεση ενός μαθητή ΕΠΑΛ σε καθηγήτρια του από την οποία ζητά επιτακτικά να του «σβήσει».

To απαράδεκτο video

Στο video fαίνεται ο μαθητής να επιτίθεται λεκτικά στην καθηγήτρια, που διατηρεί την ψυχραιμία της και η μόνη αντίδρασή της είναι να του λέει πως θα τον πάει στον διευθυντή. Ο μαθητής βγαίνει στιγμιαία από την αίθουσα, χτυπώντας την πόρτα της τάξης πίσω του και εξοργίζεται ακόμη περισσότερο όταν η καθηγήτρια του λέει πως θα τον πάει στον διευθυντή.

«Στ’ αρχ@@@α μου και ο διευθυντής, θα μου κλ@@@@ κι ο διευθυντής γ@@ω το σπίτι του. Σβήστη να γ@@ω τον αντίθεό μου! Θα σας κάψω όλους ρε! Θα σε καταστρέψω ρε! Σβήστη να ρε! Εδώ όταν σου μιλάω θα με κοιτάς ρε» λέει ο μαθητής, την ώρα που οι συμμαθητές του γελάνε (γιατί προφανώς ό,τι γίνεται είναι πολύ αστείο), ένας έχει πάρει μια… μπατανόβουτσα και κάνει πως βάφει τους τοίχους ή τον πίνακα και όταν κάποιοι προσπαθούν να τον ηρεμήσουν, τους βρίζει κι εκείνους!

Tο συμβάν συνέβη πριν ένα χρόνο

Μέχρι πριν λίγες ώρες δεν είχε γίνει γνωστό ούτε πότε τραβήχτηκε το video, ούτε σε ποιο σχολείο φοιτούσε ο μαθητής.

Το γεγονός συνέβη σε ΕΠΑΛ της Β. Ελλάδας στις 21 Ιανουαρίου του 2019. Τότε η καθηγήτρια που δέχθηκε τις απειλές ανέφερε το γεγονός στη Διεύθυνση του σχολείου. Ο Σύλλογος Διδασκόντων τότε, χωρίς να έχει στα χέρια του το συγκεκριμένο βίντεο, που εμφανίζει την καθηγήτρια να δέχεται απειλές, αποφάσισε να τιμωρήσει τον μαθητή με μια ημέρα αποβολή.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κόπτσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης αποκάλυψε ότι το περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο στη Θεσσαλονίκη τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο μαθητής τιμωρήθηκε με αποβολή. Μάλιστα όπως χαρακτηριστικά δήλωσε «Το θέμα έχει λήξει.»

Ωστόσο, «παρά το ότι έγινε πέρσι, επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις σε ένα σχολείο που νοσεί, από την πρώτη ώρα στείλαμε ψυχολόγο και κοινωνικό λειτουργό και όλους τους αρμόδιους φορείς.», διαβεβαίωσε ο κ. Κόπτσης, συμπληρώνοντας «όπου μπορούμε να παρέμβουμε θα παρέμβουμε».