Καθηγητής Αθ. Σκουτέλης για άνοιγμα σχολείων: “Μόνο μέτρο ο εμβολιασμός”

Καθηγητής Αθ. Σκουτέλης για άνοιγμα σχολείων: "Μόνο μέτρο ο εμβολιασμός"

Τα τελευταία στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα δείχνουν ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στις ηλικίες 12-17 ετών, πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία.

Στο ζήτημα των εμβολιασμών παιδιών και εφήβων αναφέρθηκε σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο καθηγητής Αθανάσιος Σκουτέλης.

«Πρέπει να επισπευστεί ο εμβολιασμός των παιδιών από 12 και πάνω, αφού κι αυτά θα νοσήσουν και θα επηρεαστεί μακροχρόνια η υγεία τους», προειδοποίησε o κ. Σκουτέλης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1.

Το μόνο μέτρο είναι αυτό

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα μέτρα ενόψει του ανοίγματος των σχολείων ο καθηγητής απάντησε ότι «το μόνο μέτρο που υπάρχει για τα σχολεία είναι ο εμβολιασμός».

Αναφορικά με την τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, εξήγησε ότι, θα αφορά «τα άτομα που ξέραμε εκ των προτέρων ότι δεν θα προστατευτούν πλήρως» και συμπλήρωσε πως «τις επόμενες εβδομάδες θα αποφασιστεί ποια ομάδα θα ακολουθήσει».

«Ο καθοριστικός παράγοντας για να νοσήσει κανείς είναι η ηλικία», τόνισε απευθύνοντας νέα έκκληση προς όλους να εμβολιαστούν, για να προστατευτούν.

Διαβάστε επίσης

Τι άλλο θα δούμε – Δασκάλα υποδέχεται τα πρωτάκια στο σχολείο με… χορό της κοιλιάς! (video)

Γέννησε η Όλγα Κεφαλογιάννη!

Πού μπορείτε να προσφέρετε σχολικές τσάντες, τετράδια και γραφική ύλη για τα παιδιά που τα χρειάζονται