Τι άλλο θα δούμε – Δασκάλα υποδέχεται τα πρωτάκια στο σχολείο με… χορό της κοιλιάς! (video)

Τι άλλο θα δούμε - Δασκάλα υποδέχεται τα πρωτάκια στο σχολείο με… χορό της κοιλιάς!

Διανύουμε τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου που παραδοσιακά ανά τον κόσμο είναι η εποχή της επιστροφής των μαθητών στα θρανία για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ένα από τα παράδοξα νέα που είδαμε σήμερα να κυκλοφορούν στη διεθνή ειδησεογραφία μας έρχεται από σχολείο της Ρωσίας όπου η δασκάλα υποδέχεται τα πρωτάκια στις τάξεις με χορό της κοιλιάς!

Ναι, καλά διαβάσετε! Ο χορός της κοιλιάς, αποτέλεσε βασικό στοιχείο στην γιορτή υποδοχής των μαθητών στην «Ημέρα της Γνώσης» που λαμβάνει χώρα στα σχολεία της χώρας και συνοδεύεται με χορευτικές και μουσικές παραστάσεις.

Σε σχολείο όμως της νοτιοανατολικής πόλης Khabarovsk, τα πράγματα ξέφυγαν από το συνηθισμένο τελετουργικό καθώς μια δασκάλα, φορώντας σουτιέν και μακριά φούστα με σκίσιμο στο πλάι, χόρεψε χορό της κοιλιάς μπροστά σε παιδάκια ηλικίας 7 ετών.

Σφοδρές αντιδράσεις για το θέαμα

Οι γονείς αλλά και οι μαθητές γούρλωσαν, μην μπορώντας να συνειδητοποιήσουν τι ακριβώς συνέβαινε μπροστά στα μάτια τους.  Εν συνεχεία οι επικεφαλής της τοπικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης φέρεται να δήλωσαν έξαλλοι: «Το τμήμα εκπαίδευσης θεωρεί ότι μια τέτοια παράσταση είναι απαράδεκτη και ακατάλληλη μπροστά σε παιδιά» ενώ δημοσίευμα τοπικών μέσων ενημέρωσης ανέφερε: «Αμφισβήτησαν ολόκληρο το εκπαιδευτικό έργο του σχολείου. Ο επικεφαλής του σχολείου θα θεωρηθεί υπεύθυνος για τις ενέργειες της νεαρής δασκάλας. Επιπλέον, μια σειρά επίσημων ελέγχων θα πραγματοποιηθούν στο σχολείο».

Τι άλλο θα δούμε - Δασκάλα υποδέχεται τα πρωτάκια στο σχολείο με… χορό της κοιλιάς! (video)

Οι περισσότεροι από τους παρευρισκομένους θεώρησαν την παράσταση «ακατάλληλη», με έναν γονιό ωστόσο να ρωτά: «Μήπως οι μπαμπάδες έβαλαν όλο το χαρτζιλίκι τους για να πληρώσουν για αυτήν την παράσταση;». Άλλοι πάλι συνέκριναν τον χορό της κοιλιάς της δασκάλας με «χορό από τοπικό κλαμπ στριπτίζ». Κάποιος άλλος που αποδοκίμασε την παράσταση εξέφρασε τη λύπη του λέγοντας ότι «οι άνθρωποι χάνουν κάθε ιδέα για το τι είναι αξιοπρεπές και κατάλληλο αυτές τις μέρες».

Το επίμαχο video

Για μερικούς γονείς, ωστόσο, ο χορός ήταν ένα ευπρόσδεκτο διάλειμμα από τη συνήθη ρουτίνα: «Γιατί κάποιοι είναι τόσο αναστατωμένοι;», ρώτησε ένας γονέας, προσθέτοντας: «Είναι πολύ καλύτερο να έχουμε μια ωραία χορευτική παράσταση παρά μια στρατιωτική παρέλαση».

«Μια χαρά ήταν, σε όλους άρεσε», είπε μια μητέρα. «Δεν υπήρχε ούτε μια λέξη κακής ή αρνητικής αντίδρασης ή κριτικής. Όλοι ήταν ευχαριστημένοι και η δασκάλα-χορεύτρια καταχειροκροτήθηκε. Δεν ήταν καθόλου κιτς. Ήταν ένας χορός που συμβόλιζε το πέταγμα ενός πουλιού, που άνοιγε τα φτερά του, ένα μήνυμα να μην τα παρατάμε ποτέ για τα παιδιά μας».

Πώς κρίνετε εσείς αυτές τις εικόνες;

Διαβάστε επίσης:

Κεραμέως: “Δεν θα ξανακλείσουμε τα σχολεία – Αδικαιολόγητη η απουσία μαθητών λόγω κρούσματος”

Έκκληση: Ο 4 μηνών Χρήστος- Ραφαήλ διαγνώστηκε με βαρύ συγγενές γλαύκωμα και πρέπει να χειρουργηθεί σύντομα

“Τα Δημοτικά θα είναι πρόβλημα”: Οι ειδικοί ανησυχούν για το άνοιγμα των σχολείων και κρούουν το καμπανάκι