Κρήτη: Αγωνία για βρέφος λίγων μηνών – Του χορηγήθηκε φάρμακο αξίας 1,8 εκατ. ευρώ

Κρήτη: Αγωνία για βρέφος λίγων μηνών - Του χορηγήθηκε φάρμακο αξίας 1,8 εκατ. ευρώ

Ένας μόλις λίγων μηνών βρέφος στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο της Κρήτης δίνει μάχη για τη ζωή του καθώς διαγνώστηκε με νωτιαία μυική ατροφία. Από την στιγμή εκείνη ολόκληρο το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου έχει επικεντρωθεί στη διάσωσή του, καθώς η κατάσταση της υγείας του θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμη.

Σύμφωνα με το cretalive, το μωρό είχε ανάγκη από το ειδικό γονιαδικό φάρμακο, το οποίο είχε χορηγηθεί και στην περίπτωση της μικρούλας Άννας-Ιωάννας. Το σκεύασμα, η αξία του οποίου αγγίζει τα 1,8 εκατ. ευρώ, τελικά χορηγήθηκε στο μωρό και οι γιατροί πλέον παρακολουθούν την πορεία της υγείας του.

Την έγκριση για τη χορήγηση του φαρμάκου έδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο του «Βενιζέλειου» Νοσοκομείου μετά την προέγκριση από τον ΕΟΠΠΥ και την 7η ΥΠΕ καθώς το νοσοκομείο θα είναι αυτό που θα καλύψει τη δαπάνη όπως έχει κάνει και σε άλλες περιπτώσεις ανάγκης δαπανών μαμούθ για να σωθούν ζωές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το φάρμακο αυτό κοστίζει δυο φορές όσο ολόκληρο το φαρμακείο του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Χωρίς, όμως, την συγκεκριμένη ειδική αγωγή, ο χρόνος επιβίωσης του βρέφους εκτιμάται ως εξαιρετικά πρόωρος, ενώ η κλινική του εικόνα όσο προχωρά ο καιρός θα είναι όλο και πιο αποκαρδιωτική, με πλήρη αδυναμία στήριξης της κεφαλής του, δεν θα σιτίζεται κανονικά και η αναπνοή του θα υποστηρίζεται μηχανικά.

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Θεραπεία ύψους 1.800.000 ευρώ για 9 μηνών βρέφος που πάσχει από νωτιαία μυϊκή ατροφία

Τι είναι η Νωτιαία Μυϊκή Ατροφία – Ποιος ο στόχος της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας για τον Διαγνωστικό Έλεγχο Νεογνών

Καθηγητής Αθ. Σκουτέλης για άνοιγμα σχολείων: “Μόνο μέτρο ο εμβολιασμός”