Κεραμέως: “Η ριζική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ήταν στρατηγική μας επιλογή” (video)

“Μέσα σε αυτά τα 4 χρόνια, η ριζική αναβάθμιση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ήταν στρατηγική μας επιλογή. Ένα ζωτικό κομμάτι της εκπαίδευσης που αφορά χιλιάδες νέες και νέους, μετατρέπεται από λύση ανάγκης για λίγους, σε ουσιαστική και συνειδητή επιλογή για πολλούς.

Αναδιαρθρώσαμε το τοπίο και το εκσυγχρονίσαμε συνδέοντάς το άμεσα με την αγορά εργασίας, με προσφερόμενες ειδικότητες που ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας, της οικονομίας, της χώρας.

Δημιουργήσαμε 25 Πρότυπα ΕΠΑΛ, 5 Θεματικά και 10 Πειραματικά ΙΕΚ και 3 Επαγγελματικές Σχολές Κατάρτισης, ενώ επενδύσαμε σημαντικά στον εξοπλισμό των εργαστηρίων

Στόχος μας, να δώσουμε στις νέες και στους νέους μας, σύγχρονες επαγγελματικές επιλογές, περισσότερες ευκαιρίες, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου για τη χώρα μας. Η Παιδεία Αλλάζει. #ΣτηνΠράξη” τονίζει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως στο απολογιστικό της video για τις αλλαγές που έγιναν τα τελευταία 4 χρόνια στην επαγγελματική εκπαίδευση.

Διαβάστε επίσης:

Αποκλειστικό! Η πρώτη επικοινωνία της μικρής Λυδίας από τις Φιλιππίνες με τους γονείς του Μπάμπη – Όσα ειπώθηκαν

Η ιστορία υιοθεσίας ενός αγοριού που μεγάλωσε εγκαταλελειμμένο μέχρι να αποκτήσει μια οικογένεια που θα το αγαπά

Τα highlights του σεμιναρίου “Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμός: Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς”