Τα highlights του σεμιναρίου “Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμός: Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς”

Σε μία κατάμεστη αίθουσα στο Φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου το δωρεάν σεμινάριο του Ιnfokids.gr Ειδικές μαθησιακές δυσκολίες, ΔΕΠΥ, αυτισμός: Όσα πρέπει να ξέρουν οι γονείς”.

Oι συμμετέχοντες γονείς και εκπαιδευτικοί που έδωσαν δυναμικά το παρών στο σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα νέα δεδομένα από τον χώρο των ειδικών θεραπείων για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες.

Τι γίνεται από τη στιγμή που ανακαλύπτουμε τα πρώτα σημάδια, πώς στηρίζουμε εκπαιδευτικά μα και ψυχολογικά το παιδί μας στο σχολική ηλικία, αλλά και τι γίνεται σε μεγαλύτερες βαθμίδες, στο Γυμνάσιο, το Λύκειο και τις σπουδές του.

ΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

Καλεσμένοι μας σε αυτό το σεμινάριο ήταν οι:

Φώτης Παπαναστασίου, ειδικός παιδαγωγός, συγγραφέας και επιστημονικός διευθυντής του κέντρου ειδικών θεραπειών Παιδίων Πλεύση, στο Κερατσίνι.
Ευσταθία (Έφη) Ηλιοπούλου, Διδάκτωρ Οπτικού Αλφαβητισμού και Ενταξιακής Πολιτικής Παντείου Πανεπιστημίου, συγγραφέας, καθηγήτρια Ε.Κ.Π.Α. και προϊσταμένη του Κέντρου Διεπιστημονικής Αξιολόγησης Πειραιά.
Γεράσιμος A. Κολαΐτης, Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.
Nίκη Ζάβρα, Εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης/ Med στην Εκπαίδευση Ενηλίκων / μέλος της ομάδας my-book.gr

ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Ευχαριστούμε τo My-book.gr για τη Χορηγία του Σεμιναρίου

Λίγα λόγια για το MY-BOOK.GR

Λεωνίδου 40 Σπάρτη, Λακωνίας

2731082009

https://www.facebook.com/my.book.ekpaideutiko.uliko

https://www.instagram.com/mybook.gr/

https://gr.pinterest.com/mybook0328/

https://www.youtube.com/channel/UCs54AQHsC3FosQK6aSDvd8g

Λίγα λόγια για τις ηλεκτρονικές εκδόσεις My– book.gr

Ποιοι δημιούργησαν το πρότυπο ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό My– book.gr;

Ειδικοί θεραπευτές όπως εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι και άλλοι θεραπευτές υγείας δημιούργησαν ένα πρότυπο ψηφιακό υλικό για γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς επιστήμονες.

Γιατί να επιλέξετε τις εκδόσεις My– book.gr;

  1. Πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό
  2. Αυθεντικό υλικό
  3. Δεν είναι απλό μάθημα
  4. Περιέχει διδακτική μεθοδολογία
  5. Ανάπτυξη μεθόδου προσέγγισης εννοιών
  6. Κατανόηση μεθόδων και στρατηγικών προσέγγισης και επεξεργασίας φαινομένων

Σε ποιους απευθύνεται το εκπαιδευτικό υλικό και ποιος είναι ο βασικός σκοπός μου;

Το υλικό μας απευθύνεται σε παιδιά με:

  • Αυτισμό
  • ΔΕΠ-Υ
  • Μαθησιακές δυσκολίες

Μοναδικός σκοπός του Mybook.gr είναι η εκπαίδευση να αποτελεί ευχάριστη διαδικασία και να εξυπηρετεί τις ανάγκες κάθε παιδιού ξεχωριστά.

Ποιες θεματικές αφορούν τα βιβλία των εκδόσεων My– book.gr;

Στις ηλεκτρονικές μας εκδόσεις θα βρείτε βιβλία που αφορούν:

-Ειδική Διαπαιδαγώγηση

-Λογοθεραπεία

-Εργοθεραπεία

-Ψυχολογία

-Διαφοροποιημένη Διδασκαλία

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ

Το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά αποτελεί ένα πραγματικό στολίδι της πόλης και έναν χώρο όπου η Τέχνη συναντά τον Πολιτισμό. Ο λόγος για το κορυφαίο σωζόμενο ελληνικό θεατρικό κτίριο του 19ου αιώνα, ένα μεγαλοπρεπές οικοδόμημα σε μπαρόκ σχέδιο του αρχιτέκτονα καθ. Ι. Λαζαρίμου, το οποίο άνοιξε επίσημα τις πόρτες του τον Απρίλιο του 1895. Κατά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όταν ο Πειραιάς αποκλείστηκε από τις δυνάμεις του Αντάντ, το θέατρο κατελήφθη από Γάλλους στρατιώτες, ενώ για δύο χρόνια φιλοξένησε μικρασιάτες πρόσφυγες. Ο βομβαρδισμός του Πειραιά το ‘44 έπληξε μεγάλο μέρος του, ενώ η κατάστασή του επιβαρύνθηκε από τους σεισμούς του 1981 και του 1999. Δεν σταμάτησε να λειτουργεί, από τότε και μετά, μα η αποκατάστασή του ήταν απαραίτητη. Αυτή ξεκίνησε τον Μάιο του 2008, με πλήρη στερέωση ενίσχυση και αποκατάσταση ολόκληρου του κελύφους καθώς και των εσωτερικών χώρων. Το έργο παραδόθηκε τον Οκτώβριο του 2013, ενώ φέτος γίνεται ακόμα πιο προσβάσιμο στο ευρύ κοινό, από κάθε περιοχή της πρωτεύουσας, χάρη στην έναρξη λειτουργίας του Σταθμού Μετρό “Δημοτικό Θέατρο”, τον περασμένο μήνα.

Τα δωρεάν σεμινάρια του infokids.gr διανύουν φέτος την 7η χρονιά τους, με στόχο πάντα να προσφέρουν στους γονείς έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση πάνω σε θέματα που έχουν να κάνουν με την ανατροφή, την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών τους. Κορυφαίοι ειδικοί αναλύουν σημαντικά θέματα που απασχολούν κάθε οικογένεια και μεταδίδουν στους παραβρισκόμενους τις πολύτιμες γνώσεις τους.

Τα δωρεάν σεμινάρια του Infokids.gr λαμβάνουν χώρα σχεδόν μηνιαίως, σε κεντρικά σημεία της Αττικής που προσφέρουν τους φιλόξενους χώρους τους. Έχουν διάρκεια ένα 2ωρο και μέρος αυτών μεταδίδεται ζωντανά μέσω των social media του site. Για τη συμμετοχή σε αυτά απαιτείται μόνο η συμπλήρωση ειδικής φόρμας.

Διαβάστε επίσης:

Πόρισμα της Οικονομικής Αστυνομίας “καίει” τον πατέρα Αντώνιο – Οι σακούλες με τα 500άρικα και οι αγοραπωλησίες εν μέσω capital control

Κερδίστε 6 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση “O μεγάλος περίπατος του Πέτρου” στο Θέατρο Βασιλάκου (5/3)

Οι καθηγητές προχωρούν σε 3ωρες στάσεις εργασίας για την αξιολόγηση – Τι ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ