Κόρινθος: “O πατέρας ήταν σχετικά ψύχραιμος και ήρεμος” λέει ο ψαροντουφεκάς που βρήκε την 6χρονη

Κόρινθος: "O πατέρας ήταν σχετικά ψύχραιμος και ήρεμος" λέει ο ψαροντουφεκάς που βρήκε την 6χρονη

Όλο και περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται στο φως σχετικά με τον θάνατο της 6χρονης Αμέλιας την περασμένη Δευτέρα στην Κόρινθο, αφού ο ψαροντουφεκάς που βρήκε το κοριτσάκι πνιγμένο μίλησε στο MEGA: «Το κοριτσάκι όταν το βρήκα ήταν με τα ρούχα και τα παπούτσια. Φόραγε μία μπλούζα, σορτς και πεδιλάκια. Το λιμενικό αν χρειαστούν στοιχεία για το δικαστήριο έχει τις φωτογραφίες».

Το παιδί βρισκόταν σε απόσταση 10 με 15 μέτρα από την ακτή και το σωσίβιο βρέθηκε, σημείωσε ο ψαροντουφεκάς που ανέσυρε το παιδί. Επίσης ανέφερε ότι ο πατέρας ήρθε με την αστυνομία, ο οποίος είπε ότι είχε πάει σπίτι να φορτίσει το κινητό για να καλέσει βοήθεια.

Ο ψαρουντουφεκάς στάθηκε στο γεγονός ότι πατέρας και παιδί έτρωγαν πολύ μακριά από το σημείο όπου σημειώθηκε ο πνιγμός, αλλά και ότι όταν επέστρεψε ο πατέρας, τα ρούχα του ήταν στεγνά.

Σχετικά ήρεμος και με στεγνά ρούχα ο πατέρας

Μιλώντας αργότερα στην ΕΡΤ, ο ίδιος αυτόπτης μάρτυρες αποκάλυψε ότι ο πατέρας όταν επέστρεψε ήταν «απλά ψύχραιμος, σχετικά ήρεμος και ψύχραιμος» και ότι ρωτούσε τον αστυνομικό, «πες μου, το παιδί μου είναι ζωντανό…».

Επιπλέον ο αυτόπτης μάρτυρας εξέφρασε την απορία του γιατί ενώ ο πατέρας με την κόρη του είχαν φάει σε ένα μαγαζί που ήταν κοντά σε οργανωμένες παραλίες, τελικά αποφάσισε να οδηγήσει 6-7 χιλιόμετρα και να πάει σε μια απομακρυσμένη παραλία, όπου εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς και καταλήξανε σε μία παραλία που ήταν απομονωμένη.

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός Σταύρος Μπαλάσκας ανέφερε για την αντίδραση του πατέρα: «Υπάρχει ο λεγόμενος πανικός του γονέα. Όταν ο γονέας και ο κάθε γονέας που αγαπάει το παιδί του, βλέπει το παιδί του να είναι σε άμεσο κίνδυνο δεν υπολογίζει τίποτα. Είναι πράγματα που καταδειχθούν στην προανάκριση και τελικά θα δούμε τι συνέβη».

Σοκαρισμένες η μάνα και η θεία της 6χρονης

Την ίδια ώρα η μάνα του παιδιού αναφέρει για τον πατέρα πως «Έπαιρνε το παιδί όποτε δεν ήταν στη δουλειά» και σε ερώτηση δημοσιογράφου αν το παιδί περνούσε καλά μαζί του, εκείνη απάντησε: «Καλά».

Όπως εξηγεί η θεία του παιδιού και αδελφή του πατέρα, η παραλία είναι δίπλα στο σπίτι του. «Δεν ξέρω, δεν ξέρω… Να ήταν εκεί ο αδερφός μου και να μη βοηθούσε το παιδί, δεν το πιστεύω με τίποτα» είπε, και συνέχισε: «Άσθμα έχει χρόνια, αλλά δεν θα καθόταν να μη βοηθήσει το παιδί του».

Μετά την απολογία του Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ο πατέρας ελεύθερος με τον περιορισμό της εξόδου από τη χώρα και την παρουσίασή του κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Διαβάστε ακόμα:

Κούγιας για Πισπιρίγκου: «Ανέλαβα την πιο αθώα κατηγορουμένη στην Ελλάδα»

Ο μικρός Ιωσήφ δίνει πολύ σκληρή μάχη και μας χρειάζεται κοντά του

Πνιγμός 6χρονης: Πολύ μακριά από την παραλία το σημείο όπου έφαγαν μπαμπάς και κόρη