Ελεύθερος ο πατέρας της Αμέλια: «Θέλω να πάω στην κηδεία του παιδιού μου»

Πνιγμός 6χρονης: Ελεύθερος ο πατέρας της - Τι είπε σε ανακριτή και εισαγγελέα

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο πατέρας της 6χρονης στην Κόρινθο.

Συγκεκριμένα, Ανακριτής και Εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με τον περιορισμό της εξόδου από τη χώρα και την παρουσίασή του κάθε πρώτη του μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Σπύρο Μπιτσάκο, ο πατέρας ο οποίος απολογήθηκε με υπόμνημα, ισχυρίστηκε ότι την ώρα που γλίστρησε και έπεσε το παιδί μέσα στην θάλασσα, πανικοβλήθηκε και δεν ήξερε τι να κάνει και δεν βούτηξε στο νερό γιατί φοβήθηκε επειδή έχει πρόβλημα στην αναπνοή.

Μόλις άκουσε την απόφαση του ανακριτή και του εισαγγελέα, ο 42χρονος έβαλε τα κλάματα και είπε: «θέλω να μιλήσω με την γυναίκα μου και αν το επιτρέπουν οι συνθήκες να πάω στην κηδεία του παιδιού μου».

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ο Αλβανός πατέρας που είναι σε διάσταση με τη σύζυγο του, πήρε την Αμέλια για να πάνε για φαγητό. Επειδή ο καιρός ήταν άστατος και έκανε κρύο, δεν θα έκαναν μπάνιο και γι’ αυτό δεν πήραν μαζί τους μαγιό. Αφού έφαγαν, λένε αυτόπτες μάρτυρες ότι το κοριτσάκι είπε στον πατέρα της να πάνε στη βάρκα.

Εκείνος της είπε ότι δεν έχουν μαζί τους μαγιό, όμως η Αμέλια επέμενε και έτσι δέχθηκε να μπουν στη θάλασσα και να πάνε μέχρι εκεί. Η απόσταση της βάρκας από τη θάλασσα ήταν γύρω στα 25-30 μέτρα και το βάθος του νερού 5-6 μέτρα. Η θάλασσα δε, λόγω της κακοκαιρίας ήταν θολή.

Η Αμέλια συνήθιζε το τελευταίο διάστημα, να ανεβαίνει πάνω στη συγκεκριμένη βάρκα και να ζωγραφίζει. Αυτή ήταν η αγαπημένη της ασχολία κάθε φορά που πήγαιναν στην παραλία. Μια αγαπημένη συνήθεια που εξελίχθηκε σε μοιραία.

Ο πατέρας, πήρε ένα σωσίβιο – κουλούρα, το φόρεσε στην κόρη του και με τα ρούχα ξεκίνησαν να πάνε στη βάρκα. Μαζί του δεν είχε το κινητό του τηλέφωνο ή άλλα αντικείμενα. Όπως είπε ο πατέρας στους λιμενικούς όταν προσέγγισαν τη βάρκα προσπάθησε να ανεβάσει την Αμέλια στη βάρκα, όμως γλίστρησε, του έφυγε το σωσίβιο και το παιδί βρέθηκε κάτω από τη βάρκα.

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν βούτηξε για να τη σώσει γιατί είχε άσθμα και δεν θα μπορούσε να κρατήσει την αναπνοή του. Οι λιμενικοί που διενεργούν την προανάκριση, δεν κατάφεραν να αντλήσουν περισσότερες πληροφορίες για τις συνθήκες της τραγωδίας γιατί ο άνδρας δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει επαρκώς.

Το μεγάλο ερώτημα που παραμένει είναι γιατί στα 3-4 λεπτά που το κοριτσάκι πνιγόταν εκείνος δεν έκανε οποιαδήποτε κίνηση για να της σώσει τη ζωή.

Υπενθυμίζεται ότι στον πατέρα της 6χρονης ασκήθηκε δίωξη για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου την ώρα που παραμένει πλήθος ερωτηματικών σχετικά με τον θάνατο της μικρής Αμέλιας και την αδυναμία του να βοηθήσει το μικρό κορίτσι.

Διαβάστε επίσης:

Άνοιγμα σχολείων: Ποιο είναι το πιο πιθανό μέτρο για την επιστροφή των μαθητών

Ασύλληπτο: Μάνα άφησε την κόρη της να πεθάνει αβοήθητη στο κρεβάτι της

Αγαπητό λόχειο σώμα, δεν είσαι άσχημο – Έχεις τον χάρτη της ζωής που δημιούργησες