Κοριτσάκι γεννήθηκε με τέσσερα πόδια και τρία χέρια

Μια 24χρονη μητέρα έφερε στον κόσμο την περασμένη Παρασκευή ένα κοριτσάκι, η κατάσταση του οποίου άφησε με το στόμα ανοιχτό τόσο την ίδια όσο και τους γιατρούς, αφού το μωρό γεννήθηκε με τέσσερα πόδια και τρία χέρια.

Οι γονείς δεν είχαν κάνει ούτε έναν υπέρηχο πριν γεννηθεί το μωρό, το οποίο μάλιστα βρισκόταν στη μήτρα της 24χρονης με τον δίδυμο αδερφό του που γεννήθηκε απόλυτα υγιής.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στην Ινδία, στο κρατίδιο Ρατζαστάν, στο κρατικό νοσοκομείο Tonk.

Το νεογέννητο μωρό εμφανίζει επιπλέον χέρια και πόδια στο στήθος και την κοιλιά. Σύμφωνα με τους γιατρούς, αυτό μπορεί να σημαίνει, ότι η μαμά αρχικά κυοφορούσε τρίδυμα, όμως το τρίτο μωρό δεν αναπτύχθηκε ποτέ πλήρως.

Πάντως, σύμφωνα με τους γιατρούς, τα επιπλέον μέλη θα μπορέσουν να αφαιρεθούν χειρουργικά στο νοσοκομείο της Τζαϊπούρ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δρ Rohitesh Meena, ο χειρουργός που παρέδωσε τα μωρά, δήλωσε: «Η Raju γέννησε με φυσιολογικό τοκετό τα δίδυμα. Το αρσενικό παιδί είναι φυσιολογικό, αλλά το θηλυκό είναι περίπτωση συζευγμένων δίδυμων. Είχε μικρό πρόβλημα αναπνοής. Τη βάζουμε στην υποστήριξη οξυγόνου και τα ζωτικά της είναι σταθερά τώρα. Θα την παραπέμψουμε σε ένα πιο προηγμένο νοσοκομείο στη Τζαϊπούρ για περαιτέρω θεραπεία και παιδιατρική επέμβαση. Η κατάσταση της μητέρας και του αγοριού είναι σταθερή».

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που γεννιέται μωρό με επιπλέον μέλη. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Φραντσέσκο Λεντίνι, γνωστός και ως ο “άνθρωπος με τα τρία πόδια”, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο του 1966.

Ο Λεντίνι είχε, επίσης, γεννηθεί με ένα παρασιτικό δίδυμο, το οποίο συνδέθηκε στο σώμα του, στη βάση της σπονδυλικής του στήλης. Οι γιατροί, ωστόσο δεν κατάφεραν να αφαιρέσουν το επιπλέον πόδι γιατί θα προκαλούσαν ζημιά στο νευρικό του σύστημα. Πέρασε τη ζωή του εργαζόμενος στη τσίρκο, όπου κόσμος συνέρρεε για να τον δει, παντρεύτηκε και απέκτησε 4 παιδιά.