Κοζάνη: Αγωνία για 3.5 ετών παιδί – Διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε Αθήνα με αναπνευστικά προβλήματα λόγω γρίπης

Καλά νέα για τον 4χρονο Κωνσταντίνο που νοσηλεύεται με εγκεφαλική αιμορραγία

Εκρηκτικό «κοκτέιλ» στη χώρα δημιουργούν οι ιώσεις και τα κρούσματα γρίπης  καθώς πολλά παιδάκια ταλαιπωρούνται από έντονο βήχα, υψηλό πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι οι παιδιατρικές κλινικές σε όλη τη χώρα δέχονται έντονη πίεση καθώς αυξάνονται οι νοσηλείες μικρών ασθενών.

Κοζάνη: Αεροδιακομιδή παιδιού 3,5 ετών στην Αθήνα με αναπνευστικά προβλήματα λόγω γρίπης

Αγωνία επικρατεί για την υγεία ενός παιδιού μόλις 3.5 ετών από την Κοζάνη που νοσεί από γρίπη και έχει παρουσιάσει έντονο αναπνευστικό πρόβλημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kozanimedia.gr το παιδί διασωληνώθηκε και αποφασίστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα με αεροδιακομιδή.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανόν βαρύ περιστατικό γρίπης, το οποίο ταλαιπωρεί το παιδί με αποτέλεσμα να κριθεί η διακομιδή του απαραίτητη.

Το παιδί μεταφέρεται με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και τη συνοδεία περιπολικού της τροχαίας αλλά και τη συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ στο αεροδρόμιο της Κοζάνης.

To παιδάκι μεταφέρθηκε χθες 2 Ιανουαρίου στο Μαμάτσειο νοσοκομείο της Κοζάνης με αναπνευστική δυσχέρεια και κατά τις πρωινές ώρες η κατάστασή του επιδεινώθηκε και αποφασίστηκε από τους γιατρούς η διασωλήνωσή του καθώς και η μεταφορά του σε εξειδικευμένο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας

Παγώνη: Τα νοσοκομεία Παίδων έχουν γεμίσει αυτές τις ημέρες

Για τη δύσκολη κατάσταση που έχει προκαλέσει η έξαρση των αναπνευστικών ιών αλλά και της γρίπης, ειδικά στα μικρά παιδιά, μίλησε στην τηλεόραση του OPEN, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας πως τα νοσοκομεία Παίδων είναι γεμάτα.

«Τα νοσοκομεία Παίδων σε όλη τη χώρα, όχι μόνο στην Αθήνα, είχαν γεμίσει όλες αυτές τις ημέρες» τόνισε η κ. Παγώνη και πρόσθεσε «από αρχές Νοέμβρη έχουν ξεκινήσει οι ιώσεις ενώ τις περιμέναμε μετά τις 20. Είναι αρκετές ειδικά των αναπνευστικών, ειδικά ο συγκυτιακός αναπνευστικός ιός που αφορά τα μικρά παιδιά. Εκεί έχει ξεκινήσει ο πανικός. Οι γονείς ήταν σε πανικό γιατί δεν είχαν και τα φάρμακα να το αντιμετωπίσουν στο σπίτι, και όταν πρόκειται για μικρό παιδί εδώ είναι διαφορετικές καταστάσεις».

Διαβάστε επίσης:

“Βουλιάζουν” τα τμήματα επειγόντων περιστατικών – Πολύ επικίνδυνος για μικρά παιδιά και βρέφη ο ιός RSV – 350.000 κρούσματα γρίπης την εβδομάδα

«Η μητέρα που πέταξε το μωρό της στο φράγμα του Αλιάκμονα είναι ένα πονεμένο πλάσμα. Ρωτούσε συνεχώς για αυτό»

Απαρηγόρητος ο παππούς της 29χρονης: “14 χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα – Πάω να ανάψω το καντήλι του μωρού”